Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından kulübe tahsis edilen arazi, Galatasaray’a 30 yıllığına kiralandı. 106 bin metrekarelik araziyle ilgili olarak "yeşil alan" davası sonuçlanamadığı için kulüp buraya çivi dahi çakamıyordu. Arazinin üzerinde bulunan Galatasaray tabelası dahi silinirken, Büyükçekmece Belediyesi, araziyi yeşil olarak düzenlemek için karar almıştı. Ancak sarı-kırmızılılar 2016 yılında alınan bu kararı tersine çevirmek için mahkemeye gitti. Yeni havaalanına 15 dakika mesafede olan ve bir tarafı deniz, bir tarafı ise  göl olan arazinin üzerine yeni tesislerin yapılması için bulunan hukuki engel kalktı.

Bu arada Büyükçekmece’deki arazi Galatasaray’a, Florya’daki tesisleri taşıması karşılığında tahsis edildi. Daha sonra arazinin altında bulunan sıcak su kaynağının değerlendirilmesi üzerine otel yapılması da teklif edildi. Fakat Dursun Özbek yönetimi oteli Ali Sami Yen’in yerine yapmayı tercih etti.

KEMERBURGAZ’A STADIN YAKININA YAPILACAK SALON İNŞA EDİLECEK

Galatasaray sorunları halledemediği Kemerburgaz’daki arazinin üzerine uzun zamandır konuşlan salonun yapılması kararını aldı. Daha önce TT Stadı’nın etrafında bulunan arazinin içine spor salonun inşa edilmesi ve tüm amatör şubelerin maçlarını ve idmanlarını burada yapması kararı alınmıştı. Ancak pandemi nedeniyle üstlenici firma sponsorluktan ve inşaatın yapılmasından geri adım atınca proje rafa kalkmıştı. Kemerburgaz’daki arazi üzerindeki davaların bir süre daha devam edeceği, o yüzden salon inşaatının bir süre daha bekleyeceği öğrenildi.

Kaynak: Fotomaç