Cimbom'da alınacak isimler kadar gönderilecek futbolcular da gündemde. Birçok oyuncuya teklifler gelirken, sarı-kırmızılılar transfer bütçesi oluşturmak için yıldız futbolcularını satabilir.

Bu sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından biri olan Galatasaray'da 2020/2021 sezonu çalışmaları da şimdiden başladı.Corona virüsü salgını nedeniyle dünyada birçok lige ara verilirken ülkemizde de Süper Lig dahil pek çok organizasyon süresiz şekilde ertelenmiş durumda.

MADDİ ANLAMDA ZORLUK

Yaşanan bu durum, kulüpleri maddi anlamda oldukça zorlayacak gibi görünüyor.Maçlar oynanmadığı için birçok gelir kaleminden yoksun kalan kulüpler, yayın ve sponsorluk gelirlerinde de problemler yaşıyor.Yaşanan bu süreci göz önüne alan Galatasaray da, maddi imkanlara uygun bir transfer politikası belirledi.

Sarı-kırmızılı yönetim, yüksek maaşlı oyunculara indirim teklifinde bulunmuş ve bazı isimlerden de olumlu dönüş almayı başarmıştı.Hatta kaptan Selçuk İnan konuyla alakalı şu açıklamayı yapmıştı: "Salgının yarattığı sıkıntılar, kulüpleri ve futbolun bütün paydaşlarını önemli ölçüde etkiledi. Başkanımız ve yönetimimizin takdir edeceği her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Futbolcu kardeşlerimin de gerekli hassasiyeti göstereceğinden kuşkum yok."

Yüksek maaşlı yıldızlardan Radamel Falcao ve Younes Belhanda da indirim teklifine olumlu dönüş yapan isimler olmuştu.

SÖZLEŞMESİ BİTEN FUTBOLCULAR

Öte yandan sezon sonu sözleşmesi bitecek başta Nagatomo ve Mariano olmak üzere birçok oyuncuyla da yollarını ayırmayı planlayan sarı-kırmızılılarda, Feghouli için birçok kulüp Galatasaray'ın kapısını çalmaya devam ediyor.Ancak en ciddi teklif Galatasaray'ın sezon başında Monaco'dan büyük uğraşlar sonucu kadrosuna kattığı Radamel Falcao için...

Kolombiyalı golcü için daha önce de teklifte bulunan Arap kulübü Al-Hilal, Falcao konusunda oldukça ısrarcı bir tavır sergilerken, teklifini de artırma yoluna gitti.El Deportivo'nun haberine göre daha önce 6 milyon euroluk bir öneriyle Galatasaray'ın kapısını çalan Arap kulübü, bu kez teklifi 2 katına çıkardı. Ancak teklifin kabul görmemesi halinde de planları mevcut.

ÇILGIN TAKAS!

Habere göre, teknik direktör Razvan Lucescu'nun ısrarla istediği deneyimli golcü için her şart denenecek. Sarı-kırmızılıların 12 milyon euroluk teklifi reddetmesi halinde, Galatasaray'a Bafetimbi Gomis, Carlos Eduardo ve bir miktar para önerisi sunulacak.Bafetimbi Gomis'in daha önce de Galatasaray'a dönüş sinyalleri verdiği ve taraftarın da onu tekrar takımda görmeyi çok istediği biliniyor...

Sarı-kırmızılı kurmayların bu teklife nasıl bir yanıt verecekleri ise merak konusu.

Radamel Falcao, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 20 maçta 1314 dakika sahada kalırken, takımına 10 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.