Orta sahaya transfer yapmak isteyen ve Imbula, Lemina, Vainqueur, Asamoah, Willian Arao ile görüşen Galatasaray'da listeye yeni bir isim daha girdi; Belçika'nın Gent takımında oynayan 10 numaralı Renato Neto...

İngiltere ve İspanya'dan talipleri olan Neto, yabancı statüsüne takılırken, oyuncunun artık Gent'ten ayrılmak istemesi sonrasında Galatasaray'ın da devreye girdiği bildirildi.

Belçika basınında yer alan habere göre, oyuncunun menajeri geçtiğimiz hafta Sevilla ile resmi bir görüşme gerçekleştirdi ancak Sevilla'nın da AB dışı oyuncu kotasının dolu olması nedeniyle Neto'nun çaresinin Belçika pasaportu beklemek olduğuna vurgu yapıldı.

Galatasaray'ın da Neto'ya bir ilgisinin olduğu, hatta oyuncuyu Florya'ya görüşmeye davet edeceği iddia edildi. "Gent'in de kasasına iyi bir para girerse transferimi düşünebilirim" diyen 25 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun bu sezon Gent kariyerinin yüksek ihtimalle biteceğinin altı çizildi.

NETO KİMDİR?

2014'te Sporting Lizbon'dan bedelsiz olarak transfer edilen ve orta sahanın merkezinde görev alan Renato Cardoso Porto Neto, geçen sezon toplamda 35 maça çıkarken 7 gol atıp 1 de asist yaptı. 35 maça 11'de başlayan yetenekli futbolcunun sözleşmesi 2019'da sona erecek.