Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Omar Elabdellaoui, Kerem Aktürkoğlu, Fatih Öztürk ve Emre Kılınç gibi isimleri kadrosuna katarak yeni sezon öncesi daha da iddialı bir kadro oluşturan Galatasaray, orta saha transferine yönelmişti.

Kadrosunda Taylan Antalyalı, Ryan Donk ve Younes Belhanda olmak üzere yalnızca 3 merkezi orta sahası bulunan sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, en az 2 transferi işaret etmişti.

İLK TAKVİYE ETEBO!

Stoke City'de forma giyen Oghenekaro Etebo'yu kiralık olarak kadrosuna katan Galatasaray, ilk takviyesini gerçekleştirdi.Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Oghenekaro Peter Etebo ve kulübü Stoke City Football Club Limited ile oyuncunun 2020-2021 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne net 675.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir.""Yapılan anlaşmaya göre kiralama süresi boyunca Şirketimizin, net 7.500.000 Euro transfer bedeli karşılığında oyuncuyu satın alma opsiyonu bulunmaktadır. Futbolcuya ise net 1.200.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir." ifadeleri yer aldı.

KONDOGBIA BOMBASI!

Orta saha transferi için birçok isimle görüşme sağlayan Cimbom'un gizli hedefi ortaya çıktı.İspanyol basınının haberine göre; Galatasaray, Valencia'nın gözden çıkardığı yıldız orta saha Geoffrey Kondogbia için girimlere başladı.

Fransız futbolcu ile ilk teması gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, oyuncudan gelecek cevabı beklemeye başladı.

PSG ÇIKMAZI

Haberde yer alan detaylara göre Kondogbia için kiralama teklifinde bulunan Galatasaray'ın önündeki en büyük engel ise Paris Saint-Germain.Önümüzdeki sezon alternatifli bir kadro kurabilme açısından orta saha arayışına başlayan PSG'nin Geoffrey Kondogbia'yı da listesinde tuttuğu ifade ediliyor.

Paris'in ilgisinden memnun olan Kondogbia, Fransız ekibininden teklif bekliyor.

8 MİLYONLUK TRANSFER

Lens altyapısından Sevilla'ya geçen ve 2013'te Monaco'ya 20 milyon euro'ya transfer olan Goffrey Kondogbia, 2015'te ise 36 milyon euro karşılığında Inter formasını sırtına geçirmişti.3 yıllık Inter macerasında tutunamadıktan sonra 2018'te 22 milyon euro bedelle Valencia'ya gitti.

İspanyol ekibinde vazgeçilmez isimlerden biri olmayı başaran ve 99 maçta oynarken, 7 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Kondogbia, takımın yeniden yapılanma ve maaş skalasını düşürme hamlesi nedeniyle gözden çıkarıldı.

Sabah Spor