Burak Elmas'ın seçim döneminde önemli vaatlerinden biri olan kadın futbol takımının kurulması konusunda sona gelindi. Ajansspor'da yer alan habere göre 15-20 gün civarında projenin tamamlanacağı bilgisi verilirken, projenin saha içi liderliği konusunda da kadın futbolundan önemli bir isimle el sıkışıldı.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın başına geçirilmek üzere eski milli kaleci Nurcan Çelik ile anlaşıldı. Bursaspor, Wolfsburg, Zeytinburnuspor, Kıbrıs Akdeniz Spor Birligi, Akdeniz Nurçelik , Kireçburnu takımlarında forma giyen Nurcan Çelik aynı zamanda iyi bir Galatasaray taraftarı. Çelik daha önce futbola başlamasının da Galatasaraylı efsane futbolcusu Roman Kosecki'ye duyduğu hayranlık sonrası gerçekleştiğini anlatmıştı.

NİHAT ÖZDEMİR AÇIKLAMIŞTI

Kadın futbolunun günden güne geliştiğini vurgulayan Özdemir, "Kadın hakemlerimizi ve kadın futbolcularımızı unutmayalım. Önümüzdeki sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de Kadın Futbol Takımı kurulacak ve mücadele edecek. Bu müjdeyi de buradan duyurayım." diyerek kadın futbolculara iyi haberi verdi.

Şu anda bilindiği üzere 3 büyük takımlardan sadece Beşiktaş'ın kadın futbol takımı bulunuyor. Siyah-beyazlılar, geçen sezonu kadın futbolunda da şampiyon olarak noktalamıştı.

Bu karar sonrası heyecan artık kadın futbolunda da devam edecek.

(Ajansspor)