Galatasaray'ın geçtiğimiz transfer döneminde ısrarla kadrosuna katmak istediği yıldız futbolcu, Premier Lig'e gidebilir.

Juventus ile sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Asamoah için İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ın peşinde olduğu öğrenildi. Ganalı futbolcuyu Ocak ayında kadrosuna katmayı planlayan West Ham United'ın yanı sıra Galatasaray'da oyuncuyu transfer etmek istiyordu. İtalyan ekibinde fazla forma şansı bulamayan Asamoah, kulübü ile yeni sözleşme imzalamaya sıcak bakmıyor. Sarı-Kırmızılı yönetime transfer olacağına dair söz veren Ganalı futbolcunun bu teklife nasıl bir yanıt vereceği merak konusu. Ancak şu an için Asamoah'ın kesinlikle Juventus'ta kalmak istemediği ve kariyerine başka bir kulüpte devam etmek istediği biliniyor. Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün Asamoah için Ocak ayında da temasların olacağının sinyallerini vermişti. 

2012 yılınının yaz ayında Torino ekibine 18 milyon Euro karşılığında transfer olan yıldız oyuncu, Orta saha, sol açık ve sol bek mevkilerinde görev alabiliyor. 

GsGazete.com