Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim gelecek sezon forvet hattında hata istemiyor... gol atan, skor üreten, sakatlanmayan, iş bitirici bir oyuncu üzerinde çalışıyor. Oynadığı ligde patlama yapmış ancak büyük takımların ilgisini çekmemiş bir oyuncu arıyor. Terim’in gözüne çarpan ve WyScout üzerinden izlediği maçlarda beğendiği Shon Weissman için araştırma yapılmasını istedi. Bu araştırma için Türkiye’ye yahudi bir topçunun gelmesinin tepki çekmesine kadar pek çok parametrenin değerlendirilmesini istedi. 

Shon Weissman 31 maçta 30 gol attı

Sezon başında bedelsiz transfer olduğu Avusturya’nın Wolfsberger takımında 31 maçta 30 gol atıp 7 de asist yapan Weissman’ın golü yetenekleri tartışılmaz. Fizik olarak çelimsiz görünse de tam bir ceza sahası için golcüsü. Başakşehir’in de yer aldığı UEFA Avrupa Ligi’nde zorlu grupta 1.3 kafa topu alarak oynadı. Ayrıca en enteresan özelliklerinden birisi ailesinin Aşkenazi Yahudisi olması. Yani yüksek ihtimalle İstanbul’dan İsrail’e göçeden ve Türkiye’ye bilen bir aileden gelmesi.

Falcao'nun maliyetinin yarısına gelecek

Bu kadar gol atmasına rağmen Bundesliga’dan teklif olmamasının ve adının sadece Celtic’le anılmasının nedeni ise 24 yaşındaki golcünün patlama sezonunu 24 yaşında yaşaması. Büyük ligler için hala risk olarak görülüyor. Galatasaray için de risk olabilir ancak hesaplamalara göre Falcao’nun bir yıllık maaşı olan 7.5 milyon euro’nun neredeyse yarısına bonservisinin alınabilecek olması avantaj olarak öne çıkıyor. Bir risk alınacaksa Weissman’la alınması Terim’e mantıklı geliyor.

Kaynak: Fotospor