Süper Lig'de son 2 sezonda yaşanan şampiyonluk, kazanılan Türkiye Süper Kupası ve 2013/2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde elde edilen çeyrek final başarısı, Galatasaray'a ekonomik anlamda da olumlu yansıdı.

Devre arası transfer döneminde Didier Drogba ve Wesley Sneijder Venüsbet transferleri de hem stat gelirlerine, hem de GS Store'dan elde edilen gelirlere olumlu yansırken, bu iki yıldızı geldiği ilk dönemde aldıkları ''çok pahalı'' eleştirilerine de cevap verilmiş olundu.

STORE GELİRLERİ ARTTI

Sarı-kırmızılı takımın yayın hakkı gelirleri ve GS Store gelirleri de artarken, Ünal Aysal bu konu ile ilgili, ''Galatasaray Store'da durumlar iyi. Mağazıcılık gelirlerimizde %136 kar ettik. Bütçe üzeri ciro %58 arttı. Yayın hakkı gelirlemiz 41 milyon tlden iki katına çıktı. Futbol takımının değerleri arttı'' ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUK, ARENA VE DEVLER LİGİ

Galatasaray yönetimi, Türk Telekom Arena'da geçen sezon 41 bin, bu sezon ise 45 bin kombine satarken, locaların 3.5 yıllık süre için yeniden satılmasıyla birlikte toplamda yaklaşık 130 milyon dolay gelir elde etmişti.

Spor Toto Süper Lig'de elde edilen şampiyonluk nedeniyle de büyük bir gelir kazanan sarı-kırmızılı takım, ligde mücadele ettiği için 11 milyon lira civarında "ayak pastı" parası alan Galatasaray, ligde şimdiye kadar kazandığı 20 galibiyet ve 8 beraberlik için ise 20 milyon lirayı aşkın performans primini kasasına koydu. Bu sezon mutlu sona ulaştığı için 15 milyon lira civarında şampiyonluk primi kazanan sarı-kırmızılı takım, toplam şampiyonluk sayısı için de 19 milyon lira gelir elde etti.

GELECEK SEZONDA DA BEKLENTİLER BÜYÜK

Aynı zamanda Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için de UEFA'dan yaklaşık 20 milyon lira gibi bir geliri kasasına koymayı garantiledi.


Webaslan