Al Jazeera Türk'e röportaj veren Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün işleyişi ve alt yapı sistemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Özkan'ın röportajı:
 
Altınordu futbola farklı bakışı, gençlere verdiği değer ve başkanı Seyit Mehmet Özkan ile adından çokça söz ettirecek bir kulüp.
 
21 yaş ortalaması ile iki farklı ligde üst üste şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldiler.
 
Kulüp sitesinin girişindeki 'Altınordu sürdürebilirliğini sağlamak için ekonomik model kullanan bir Sosyal Girişim'dir' ifadesi, benimsenen felsefeyi ortaya koyuyor.
 
2007'de Bucaspor Akademisi'ni kuran ekip, 2012'de Salih Uçan'ın Fenerbahçe'ye transferi sırasında anlaşmazlığa düşerek Bucaspor ile yollarını ayırdı. Anlaşmazlığın sebebi de yine alt yapının gelişimiydi. Bucaspor yönetimi Salih'ten gelen paranın belirli bölümünü alt yapıya yatırma sözünü tutmamış ve parayı A takıma harcamıştı. Seyit Mehmet Özkan ve ekibi de bunun üzerine Altınordu'nun yolunu tuttu.
 
Yabancı oyuncu yok
 
Altınordu A takımında yabancı oyuncu bulunmuyor. 1. Lig'de üç yabancı hakkı bulunmasına karşın, bunu kesinlikle kullanmayı düşünmüyorlar. Altınordu Başkanı, yabancı oyuncu oynatmayı, alt yapıdan yetişen çocuklara güvensizlik olarak yorumluyor:
 
"Çocuklarımıza bu kadar güvendiğimizi söyleyip, A takımda yabancı oyuncu oynatırsak, çocuklar, 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' diyebilir. Zor olacak ama bu kararımızın arkasında duracağız. Türkiye'de farklı bir jenerasyon çıkarmaya çalışıyoruz. Profesyonellik anlayışları, çalışma metodları, fizik güçleri ve yaptıkları işe saygıları ile bambaşka bir nesil."
 
Başkan, yabancı futbolcu oynatmama kararlarını, ırkçılık olarak değerlendirenlere ise, "Şanlıurfa'dan Abdulkadir, Trabzon'dan, Rize'den gelen topçumuz var. Olur mu öyle birşey! Bizim ırkçılıkla, siyasetle işimiz yok. Allah bizi böyle şeylerden korusun" cevabını veriyor.
 
"Galatasaray, beş genç milli oyuncumuza talip oldu ama biz ilke olarak oyuncularım Altınordu A takımı forması giymeden veremeyiz dedik. 'Herkese bu cevabı mı veriyorsunuz' dediler, evet dedik, memnun oldular. ”
 
Athletic Bilbao ile kardeş kulüp
 
Bucaspor, kadrosunda Bask Bölgesi'nin dışında futbolcu oynatmayan İspanya'nın güçlü ekibi Athletic Bilbao ile de kardeş kulüp olmaya hazırlanıyor.
 
8 Eylül'de Bilbao'ya gideceklerini belirten Seyit Mehmet Özkan, "Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte Athletic Bilbao'nun davetlisi olarak İspanya'ya gideceğiz. Onların başarılı olan alt yapısını yakından inceleyeceğiz, bilgi alacağız. Kardeş kulüp anlaşması imzalayacağız. Ekim ayı gibi de İspanya'ya gidip dostluk maçı oynamayı planlıyoruz" dedi.
 
Altınordu A Takımı da bir çok konuda Süper Lig kulüplerine örnek teşkil ediyor. A takım, TFF'den gelen katılım payı, iddaa'dan gelen para ve sattığı oyunculardan (Gökhan Karadeniz Trabzonspor'a 900 bin dolara satıldı) elde ettiği gelir ile kendi ayakları üzerinde duruyor. En önemlisi ise borçlanmıyor.