Gheorghe Hagi, Türkiye'deki büyük kulüplerin devasa bütçelerine rağmen Avrupa'da başarılı olamamalarını acı bir durum olarak nitelendirdi.

Süper Lig şampiyonluğunun Türk kulüpleri için önemli olduğunu ancak asla yetmemesi gerektiğini söyleyen Hagi, "Bana göre her şey açık ve net. Şampiyonluk mücadelesi hep aynı takımlar arasında geçiyor. Kazanan her sene değişebiliyor. Bunlar normal şeyler. Türkiye'nin büyük kulüpleri bu bütçelerle ancak Avrupa'da başarılı olurlarsa gerçekten başarılı sayılabilirler. 4-5 yıldır ciddi bir başarı yok. Bu duruma çok üzülüyorum. Bütçeler büyük, statlar dolu, başarı için bütün şartlar mevcut ancak olmuyor. Avrupa'da en büyük olmak kolay değil ancak Türkiye de büyük bir ülke. Bunu düşüneceksin, arzulayacaksın ve başaracaksın. Buradaki bütçeleri, futbolculara verilen maaşları dikkate alırsek, kazanma hırsının daha büyük olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Wesley Sneijder'e övgüler yağdıran Hagi, "Sneijder çok yetenekli bir oyuncu ve önemli kariyere sahip ama şampiyonluk için diğer 10 oyuncu da aynı yönde düşünmeli" dedi.

Kendisine hediye edilen Galatasaray formasıyla ilgili ilginç bir yorum yapan Hagi, "Buraya Ianis (oğlu) yazılması gerekiyor, çünkü artık ben oynamıyorum." ifadelerini kullandı.