Bu yeniliğin sebebi ise Mancini’nin oyuncusunu yeni sisteme adapte etmek için mevkisini değiştirmesi...

İtalyan teknik adam, milli oyuncu ile geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir görüşmede bundan sonra sahaya tek forvet olarak Drogba ile çıkacağını ve kendisini Thierry Henry modelinde, kanatlara yakın oynatacağını belirterek kafasındakileri aktardı.

FRANSIZ oyuncunun Arsenal’e transferinin ardından Arsene Wenger’in kendisini dönem dönem kanatlarda bile kullandığını ve Henry’nin de dünya çapında bir yıldıza dönüştüğünü vurgulayan Mancini, yeni planını anlattı: “Sen sırtı dönük olarak oynayabilen bir forvet değilsin. Yüzün kaleye dönükken daha başarılısın. Bunu daha iyi kullanmamız gerekiyor.

Sende o potansiyel var. Bundan sonra seni hem sağ hem de sol çizgiye yakın bir şekilde oynatacağım. Aynı Thierry Henry gibi” ifadelerini kullanan Mancini özel çalışmalarla oyuncusuna yeni bir kimlik kazandırmaya başladı.

PROGRAMI HAZIR

BURAK’ın da buna olumlu yaklaştığı ve hocasının sözlerine kulak kabarttığı öğrenilirken İtalyan teknik adam da özel bir program hazırlattı. Her maçta koşu mesafesi daha da artan ve asist yönünden geçmişe göre daha çok katkı yapan Burak kendisi için Mancini’nin kurmayları tarafından hazırlanan programlara harfiyen uyuyor.

Milli takımda Mancini tartışması

İTALYA’DA Roberto Mancini’nin adı milli takım için anılırken Cesare Prandelli’nin yerine kimin geleceği hakkında federasyon başkanı Giancarlo Abete ilk kez konuştu. Bir TV kanalına konuşan Abete, Mancini ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Prandelli sezon sonunda bir karar verecek. Uzun süre devam etmeyi düşünmediğini söylemişti. Mancini? Tabii beğendiğim birçok menajer var ancak Prandelli’nin yeri ayrı. Dünya Kupası’ndan sonra da Prandelli’nin kalmasını istiyorum. Aksi olursa neler olacağını birlikte göreceğiz.”

Vatan