Uzun süredir  başkan adayı arayan hatta Eşref Hamamcıoğlu adını bile gündeme getiren Liselilerin başı İnan Kıraç, Aralık’ta yapılacak seçimi prestij meselesi olarak görüyor. Uzun bir süredir yeni Ünal Aysal’ını aradığı konuşulan Kıraç’ın daha önce ikna edemediği Muharrem Yılmaz'ı bu kez adaylığını koyması adına ikna edecek.

Ünal Aysal'ı Belçika'dan getirerek Galatasaray’a başkan yapan Kıraç’ı, Yılmaz daha önce, ''Bu şartlarda aday olmam'' diye reddetmişti. Kıraç'ın ise bu kez Yılmaz’ı, ''Galatasaray'ı kurtaran başkan olarak adını tarihe yazdırma şansı'' diyerek ikna etmeye çok yaklaştığı gelen bilgiler arasında.

Yılmaz’ın Liselileri temsil ettiğini iddia eden diğer adaylar çekilir ve seçime tek başına girerse, ayrıca Mayıs’ta yapılacak kongre için de söz alırsa aday olacağı ise camia içinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı.

1989’da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.

Kaynak: Fotomaç