Galatasaray'ın Chelsea'de forma giyen John Obi Mikel için girişimlerini hızlandırdığı haberleri İngiltere basınının manşetlerini süslüyor!  

İngiliz medyası bugün yaptığı haberlerde Galatasaray'ın transfer etmek istediği oyuncuların başında gelen Nijeryalı yıldız John Obi Mikel'e oldukça fazla yer ayrıdı ve sarı kırmzılı yönetimin Mikel için Chelsea'yle masaya oturduğunu yazdı.

Londra kulübünün yeni menajeri Portekizli Jose Mourinho'nun gelecek sezon Mikel'in görev yaptığı bölge için eski oyuncuları Sami Khedira ve Xabi Alonso'yla birlikte Roma'nın yıldızı Daniele de Rossi'yi transfer listesine aldığı ve John Obi Mikel'i kadroda düşünmediği belirtildi.

İngiliz medyası Galatasaray'ın dün gece (Cuma) Chelsea'yle transfer görüşmelerine başladığını duyururken; transfer görüşmelerini Galatasaray adına başkan Ünal Aysal'ın danışmanlığını yapan Bülen Tulun'un sürdürdüğünün altını çizdi.

Yapılan ilk görüşmede Chelsea'nin 26 yaşındaki yıldız oyuncu için kapıyı 18 milyon pounddan Efsanebahis açtığı ve Galatasaray'ın 13 milyon poundluk bir teklifte bulunduğu vurgulandı. Devre arasında Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın Galatasaray'a gelmelerinden katkıda bulunan Jose Mourinho'nun bu transferde de rol oynaması bekleniyor.

Galatasaray'ın 4 yıllık bir sözleşme önereceği John Obi Mikel, geçen sezon Chelsea formasıyla toplamda 37 karşılaşmaya çıktı. Nijeryalı oyuncu FIFA Konfederasyon Kupası'nda boy gösterecek olan Nijerya Milli takımının en büyük kozlarından birisi.

MOURINHO'NUN PLANI 

Yeniden Chelsea'nin başına geçen teknik direktör Jose Mourinho'nun, kadroda değişiklikler yapmayı planlaması ve Obi Mikel'i düşünmemesi nedeniyle bu transferin gerçekleşebileceği iddia edildi. Mourinho güçlü bir orta saha kurmak için Sami Khedira, Xabi Alonso ya da Daniele De Rossi isimlerinde birini kadroya katmayı düşünüyor. Obi Mikel ise Nijerya Milli Takımı ile birlikte 2013 FIFA Konfederasyon Kupası'na katılmaya hazırlanıyor.



MIKEL'IN MENAJERİ DE JOSE'Yİ İŞARET ETTİ 
Son olarak bir açıklama da John Obi Mikel'in menajeri John Shittu'dan gelmişti. Nijeryalı futbolcunun kaderinin tamamen Chelsea'ye bağlı olduğunu ve 2017'ye kadar sözleşmesi olduğunu dile getiren Shittu, "Jose Mourinho döndüğünde birkaç oyuncuyla konuştu ve Mikel bunlardan biriydi. Ama her şey kulübüne bağlı. Mourinho'nun planları dahilinde olmasaydık, o görüşme yaptığı birkaç isim arasında olmazdık. Ama bu futbol, kulüp reddedemeyeceği bir teklif alabilir ve bunun üzerinde düşünebilirler" şeklinde konuşarak Mikel'in gidebileceği yolunda cümleler sarfetmişti. 




Webaslan