Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Galatasaray'da Fatih Terim yeni sezon için çalışmalara başladı.

Ara transfer döneminde kadrosuna Emre Taşdemir, Semih Kaya, Marcao, Luyindama, Kostas Mitroglou ve Mbaye Diagne'yi katan Galatasaray, sezon sonu bazı futbolcular ile yollarını ayıracak.

Devre arasında değişimin sinyalini veren Fatih Terim, bu doğrultuda oyun sistemine uymayan futbolcular ile bir bir yollarını ayırdı.

İlk olarak Serdar Aziz ve Tarık Çamdal takımdan gönderildi. Maicon 1,5 yıllığına Al Nassr takımına kiralandı. Kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok ile de sezon sonu yollar ayrılacak.

İLK İSİM MUĞDAT ÇELİK
Fatih Terim hamlelerine devam ediyor. Sezon sonu da birçok isimle yollar ayrılacak. Listenin başında yer alan ilk isim Muğdat Çelik...

Sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadroya dahil edilen Muğdat Çelik Galatasaray'dan 2018-2019 sezonu için 2 milyon TL kazanıyor.

Galatasaray forması ile 14 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcunun 6 maça daha çıkması halinde sözleşmesi 1 sezon daha uzayacak.

Fatih Terim'in gelecek sezon için kadroda düşünmediği futbolcunun bu maddesini dikkate aldığı belirtildi.

İKİNCİ İSİM RYAN DONK
Fatih Terim'in göreve gelmesiyle yeniden formasına kavuşan Ryan Donk ile geçtiğimiz Haziran ayında yeni sözleşme imzalanmıştı.

2018-2019 sezonu için Galatasaray'dan 1 milyon 890 bin Euro kazanan Hollandalı futbolcunun sözleşmesinde yer alan özel maddenin aktifleştirilmeyeceği iddia edildi.

21 kez forma giymesi halinde sözleşmesi otomatik olarak bir yıl daha uzayacak olan Ryan Donk, bu sezon Galatasaray formasıyla 19 kez görev yaptı.

Ligde bir yandan şampiyonluğu hedeflerken bir yandan da gelecek sezon planlamasını sürdüren Fatih Terim'in aklında birkaç ismin daha olduğu ancak sezonun ikinci yarısında sergileyecekleri performansa göre haklarında karar vereceği öğrenildi. İşte o isimler...

Ömer Bayram

Ahmet Çalık

Belhanda

Öte yandan sezon sonu sözleşmesi bitecek bazı futbolculara yeni sözleşme teklifi yapılmayacak. Ancak bu isimlerin kim olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor. İşte Haziran ayında sözleşmesi sona erecek isimler...

Badou Ndiaye (Kiralık)

Sinan Gümüş

Henry Onyekuru (Kiralık)

Selçuk İnan

Semih Kaya (Kiralık)

Martin Linnes