Sarı-kırmızılı takım Fransa 2. Ligi takımlarından Clermont’un Senegalli golcüsü Famara Diedhiou için transfer çalışmalarından başarısız dönmüştü.

Golcü arayışlarına devam eden Galatasaray, Fransa 2. Lig’i takımlarından Clermont’un Senegalli golcüsü Famara Diedhiou için geçtiğimiz hafta girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Clermont, Sochaux’dan kiraladığı golcüsünü bırakmak istemedi. Fransa Lig 1’e çıkmak için yarışta iddialı bir durumda olan ve 3. sırada bulunan Clermont yönetimi ikna edilemedi. Galatasaray yönetimi bu cevabın üzerine bonservisini almak için Sochaux kulübü yetkilileriyle ile irtibata geçti ancak kapılar sarı kırmızılı yöneticilere bir kez daha kapandı.

Geleceğin yıldızları arasında

Galatasaray’ın istediği Senegalli golcüsü Famara Diedhiou, 23 yaşında. Bu sezon gösterdiği performans ile takımı Clermont’u ligde şampiyonluk potasına soktu. Fransa 2. Lig’inde attığı 17 golle gol kralı pozisyonunda bulunan Famara, en yakın rakibi Pape Sane’ye 7 gol fark attı.

Galatasaray’ın arayışları devam ediyor

Galatasaray scout ekibi sezon başında Fransa 2. Lig’inden alınan ve başarılı bir performans sergileyen Carole transferinin ardından, aramalarına devam ediyordu.  Yönetimin Famara Diedhiou transferini bitirememesi üzerine mecburen listedeki diğer adaylara geçildi.  Sarı kırmızılı yöneticiler Brezilyalı golcü Damiao için girişimler hızlandı.

Kaynak: Sporcope