Rusya’da yapılacak Dünya Kupası hedefine de ulaşamayan Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri için hazırlıklarını sürdürdü. 2. hazırlık maçında Milliler, 2-0 öne geçtiği mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Mücadelenin ardından A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Lucescu'nun açıklamaları:

"İyi başladık, 2-0 öne geçtik. Daha da ileriye gidebilirdik ama 45. dakikada rakibimiz bir gol atmayı becerdi. 2-0'daki güven ile 2-1'deki güven farklı tabii ki."

"İkinci yarıda 4-5 tane kontratak pozisyonu bulduk. Bunları gol yapsaydık farklı olabilirdi. Yediğimiz 2. gol bizim hatamızdan oldu."

"Oyuncularım hala genç oldukları için elimizdeki skoru koruyabilecek noktaya gelmiş değiller. İlk maçtaki önemli iki 11 oyuncum oynamadı. Serdar ve Gökhan. Doğal olarak onların da eksikliğini hissettik."

"Rakip bizden daha tecrübeli ve uzun zamandır beraber oynayan bir ekip. Sonuç için mutlu olduğumu söyleyemem ama oyun için mutluyum."

"Siz de gördünüz ki artık bizim bir oyun sistemimiz var.Sadece sonuç almak isteseydim, oyuncu değiştirmeden de oyunu bitirirdim."

"Önemli olan oyuncuların eksik olan güvenlerini tamamlamak. Bundan sonra takımın oyundaki davranışlarını bir üst seviyeye taşımaya çalışacağız. Ama oyuncular ne istediğimi anlamaya ve sahada göstermeye başladılar."