Geldiği günden beri Galatasaray’da tek forvetli sitemi deneyen Roberto Mancini, milli aradan sonra bu ısrarından vazgeçmenin hesaplarını yaparken, bu karar sol açıkta oynamaktan memnun olmadığını defalarca dile getiren Burak Yılmaz’a yarayacak.

Fotospor’da yer alan habere göre, 4-5-1 sisteminden vazgeçecek olan Mancini 4-4-2 sistemine dönecek ve Didier Drogba’nın yanına Burak Yılmaz’ı monte edecek. Mancini’nin oynattığı sistemde Burak Yılmaz sol kanatta oynarken yıldız futbolcunun buradaki performansı da oldukça düşmüştü. Hatta Mancini’nin Burak’ı sol kanatta oynatmasına spor yazarları, ‘Mancini, Galatasaray’a ihanet ediyor’ şeklinde yorumlar getirmişlerdi.

TRANSFERE YABANCI ENGELİ!

Teknik Direktör Roberto Mancini yönetimden transfer edilmesini isterken, yönetim de kendisine gözden çıkardığı yabancıların listesini kendilerine rapor halinde sunulmasını istedi. Mancini’nin yapmak istediği transferlere yer açmak için Riera ve Amrabat gibi isimleri gözden çıkardığı ancak son kararını futbolcuların kendileriyle görüştükten sonra vereceği bildirildi.