Sarı-kırmızılı takım, Mayıs ayının sonunda Meksika’nın Pumas takımında forma giyen Johan Vasquez için teklif yapmış ancak Sevilla ile beraber Galatasaray’ın da peşinde olduğu Meksikalı oyuncunun kulübü elini çabuk tutup sözleşmesini 2023 yılına kadar yenilemiş. 2 yıl daha kadrosunda tutmayı başarmış. Bunu iddia eden Meksika’dan Medio Tempo gazetesi.

Haberde; Sonoralı oyuncu 2023'e kadar sözleşmesini uzattı. Hem de önce Sevilla sonra da Galatasaray’ın onun hizmetleriyle ilgilendiği sırada. Johan Vasquez, Tokyo 2020'de Meksika Olimpik Milli Takımı'nda başlangıç ​​oyuncusu olacak. Bu yüzden Pumas elini çabuk tuttu. Çünkü bu turnuva onun Avrupa'ya atlama vitrini olabilir.” denildi.

Johan Vasquez kimdir?

22 Ekim 1998 yılında Meksika’nın Navojoa kentinde dünyaya gelen Johan Vasquez, sol ayağını çok tesirli kullanan ve çok istikametli bir defans oyuncusu. Stoper olan genç oyuncu, tıpkı vakitte sol bekte de forma giyebiliyor.

2018’de Cimarrones A grubuna yükselen ve kısa müddet içerisinde ülkenin esaslı gruplarından Monterrey’in dikkatini çeken solak oyuncu, birinci transferini yaptı. Monterrey, 1.5 dönem kiraladığı Vasquez’in bonservisini 2020 Ocak’ta 1.8 milyon euro karşılığında satın aldı. Kısa vadeli Monterrey macerasının akabinde 3.5 milyon euro bedelle UNAM Pumas’a katılan genç oyuncu, profesyonel mesleğinde çıktığı 108 maçta 3 gol attı. Sol ayaklı oyuncu, 34 sarı kart, 2 kırmızı kart gördü.

Grubun bankoları ortasında yer alan Vasquez, bu dönem Pumas formasıyla toplamda 39 maça çıktı ve 1 gol, 1 asistle skora katkı sağladı.