Deneyimli teknik adam, Süper Lig'de çok yabancı olması sebebiyle kadro seçiminde başka alternatiflere yöneldiğini belirtti ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst'ün yabancı sınırına ilişkin kuralın revize edileceğine dair açıklamalarının kendisine sorulması üzerine şu değerlendirmede bulundu, "Türk futbolunun politikasını ben belirlemiyorum. Ben elimdekilerle çalışmak zorundayım. Karar federasyon tarafından alınacak. Ama Türk futbolunun çok yetenekli oyuncuları var. Ben düşüncelerimi daha önce söylemiştim. Eğitip disipline etmek, profesyonel futbolun ne olduğunu öğretmek lazım."

"2-3 KULÜPTEN TAKIM KURAYIM İSTERDİM AMA..."

Kadro planlamasında gençlerin performansını yukarı çıkarmanın önemine vurgu yapan Lucescu, "Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum, hepsi iyi yerlere geldiler ve daha da gelecekler. Zeki 2. Lig'den Lille'e, Okay Celta Vigo'ya, Emre ve Ömer Galatasaray'a, Çağlar Leicester'a, Tarkan Kasımpaşa'ya geldi. Oyuncular daha üste çıkıyorlar. Gençlerden bir ekip kurup performanslarını yukarı çıkabileceğimi düşünüyorum. 

Büyük kulüplerde yerli oyuncuların oynaması gerektiğini söyledi

''Ben de 2-3 kulüpten takım kurayım isterdim ama ekibime güveniyorum. Hırslıyız ve iyi olacağımıza inanıyorum, sadece biraz sabır gerekiyor." şeklinde konuştu.