Botoşani Başkanı Valeriu Iftime, Galatasaray'ın Rumen yıldız Olimpiu Morutan'ın fazla para kurbanı olduğunu belirterek, “2 ay önce ‘Şu çocuğu övmeyi bırakın' dedim. Onun yerinde kim olsaydı, aklını kaybederdi. 22 yaşında ve haftalık 20 bin euro kazanıyor. Çok rahat ve kesinlikle kendisini geliştirmiyor.” dedi.

Iftime, "İnsanları uyarmaya çalıştım. Ben bu çocuğu iki ay önce övmeyi bırakmalarını söyledim. Onun yerinde kim olsa aklını kaybederdi. 22 yaşında ve haftalık 20 bin euro kazanıyor. Bu yüzden çok rahat ve kesinlikle kendisini geliştirmeye çalışmıyor. Yazık, o çok özel bir yetenek ama onu mahvettik. Ben de mahvettim, Becali de mahvetti. Basın, taraftar, arkadaşları... Özetle hepimiz onu mahvettik." dedi.

"HATANIN BÜYÜĞÜ BİZDE"

Başkan, "Romanyalı futbolcuların tamamına yakınında eğitim sorunu var. Bu sebeple yurt dışına çıkanların çoğu gittikleri yere empoze olamıyor. Bunu sadece Morutan için söylemiyorum. Genel olarak böyle bir sorunumuz var. Genç yaşta çok paraya ulaşınca yoldan çıkıyorlar. Morutan da aklını kaçırdı. Hepsine, 'Olağanüstü, gelmiş geçmiş en iyisi, çok büyük futbolcu' gibi lakaplar takıyoruz. Onları parmakla gösteriyoruz. Siyasette ve hayatta olduğu gibi biz de spor camiası olarak büyük hatalar yapıyoruz." yorumunda bulundu.

"KOMŞUNU SUÇLAYAMAZSIN"

Abdülkerim Durmaz, Galatasaray'ın kalan maçlarını yorumladı Abdülkerim Durmaz, Galatasaray'ın kalan maçlarını yorumladı

Iftime, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Eğer ailen kötüyse, komşunu suçlayamazsın. Biz de spor ailesinin bir üyesiyiz. Futbolun içinde olan herkes suçlu... Futbolumuzda ters giden her şeyden de biz sorumluyuz. Morutan, inanılmaz yeteneklere sahip. Avrupa'da başka büyük takımlara da gidebilir ama gözümüzün önünde tükeniyor. 22 yaşında ve şu anda yeteneğinin zirvesinde olması gerekiyordu. Onun için gerçekten üzgünüm. G.Saray'da çok büyük para alıyor. Tekrar Romanya'ya dönmez. Zaten dönmesin... Çalışıp kendisini geliştirsin."

(Sporx)