Galatasaray’da kaynama devam ederken Divan Kurulu’nda konuşan yönetici Kaan Kançal’ın, “Faizleri karşılayamıyoruz. Son 10 yılda futbol dışı faaliyetlerden 200 milyon dolar zarar ettik.” sözleri sıkıntıya neden oldu.

Camianın önemli isimleri Mustafa Cengiz yönetimini, “TFF ile uğraşmaktan Galatasaray’ın gerçek sorunlarıyla uğraşmaya zaman bulamadılar” diye eleştirmeye başladı. Bu kadar sıkıntının içinde TFF’ye açılan cephenin kimseye bir fayda sağlayamadığının üzerinde duruldu.

Aynı isimler Başkan Cengiz’e ciddi ciddi, “yeni yönetim kurulu listesi yap. Mart ayında olağan üstü kongre kararı al. Güçlü isimlerle yoluna devam et. Hepimiz sana destek olalım” demeye başladı.

Bomba iddia! Süren başkan! Özbek futbolun Ceo'su!

Mustafa Cengiz’in şu an için Mart’ta kongre yapmak gibi bir fikri yok… Başkan, “her sene sandığa mı gideceğiz?” diyerek kendisine olağanüstü kongre önerisi yapan camianın önde isimlerine “hayır” diyor.

Camianın önde gelen isimlerinden Duygun Yarsuvat ile İnan Kıraç ise, Dursun Özbek’in mali anlamdaki desteğinde sürpriz bir aday çıkararak Mustafa Cengiz’i kongreye zorlamaya çalışıyor.

Son dönemde yükselen iddialar ise bu ikilinin Özbek’in dışarıdan mali destek sağlayarak Faruk Süren’in başkanlığı için kamuoyu yaratmaya çalışıyor. Asıl iddia ise Süren, Cengiz karşısında başkanlığı alırsa, ilerleyen dönemde de Özbek’i CEO olarak futbolun başına getirecek.

Burak Elmas'tan Ural Aküzüm'e adaylık teklifi

Galatasaray’daki yönetimsel anlamdaki diğer bir gelişme ise Mustafa Cengiz’in ilk dönemdeki CEO’su Burak Elmas’ın, Ural Aküzüm’le yaptığı görüşme oldu… Süren’in damadı olan Elmas’ın, Aküzüm’e başkanlık teklif ettiği iddia edildi. Hatta bu görüşmede Ozan Korkut’un etrafında olmayan birleşmenin kendisi etrafında olabileceği şeklinde fikir belirttiği bildirildi.

Kaynak: Fotospor