Galatasaray protokol heyeti mücadeleye ilgi göstermişti. Gerginlikler aslında ikinci periyotta başladı. Bir pozisyon sonrası basketboldan sorumlu Galatasaray yöneticisi Dorukhan Acar, hakeme pozisyonu incelemesini söyledi.

"Alın bunu buradan"

Hakem Emin Moğulkoç tribüne dönüp önce "Birileri burada maç izlemek istemiyor galiba" sonra da "Alın bunu buradan" dedi. Bu sırada Dorukhan Acar'ın yanına sonradan salon müdürü olduğu anlaşılan bir kişi gelerek "Sen çık dışarı, alalım seni dışarı" diye konuştu. Dorukhan Acar, "Tanışmıyoruz siz diyecektiniz herhalde" diyerek yerinde kaldı.

Dil çıkarınca ortam gerildi

Maçın son bölümü heyecan fırtınasına sahne olurken son bölümde Büyükçekmece'den Farrell sayıyı attıktan sonra Galatasaray protokolüne dönüp dil çıkardı ve iddiaya göre vücudundaki silah dövmesini gösterdi. Bunun üzerine Abdurrahim Albayrak ve diğer yetkililer adeta çılgına döndü.

Hakem Emin Moğulkoç, Dorukhan Acar ile ön bölümde olan başkan Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz'i salon dışına gönderdi. Başkan Mustafa Cengiz, hem oğluna hem de Dorukhan Acar'a olay büyümemesi için salondan çıkmaları gerektiğini söyledi.

Hakem Moğulkoç, başkan Mustafa Cengiz'in, Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın da dışarı alınmasını söyledi ancak salon müdürü onları çıkaramayacağını ifade etti. Dün gece çok konuşulan görüntüde de hakemin, üç isme sakin olmalarını söylemek için yanlarına gittiği belirtildi.

(Ajansspor)