Başkan Mustafa Cengiz’in isteğiyle atkılıların kanaat önderlerinden olan Adnan Polat, Hakan Üstünberk ve Yiğit Şardan bir araya geldi. Tek bir başkan adayı üzerinde istişareler yapıldı. Cengiz, Polat’a “Aday olursan olmam” dedi. Polat, “Beni seçmezler” dedi.

Üstünberk’i işaret etti. Cengiz, Üstünberk’i Abdurrahim Albayrak’ın yerine asbaşkan olarak düşündüğünü ifade etti. Üstünberk bunu kabul etmedi. Şardan ise Albayrak’ın yanı sıra Yusuf Günay da olmazsa ikinci başkan olarak Cengiz’e listesine dahil olacağını söyledi. Üstünberk, Şardan’ın isteğinin kabul olması durumunda kendisinin de listede olacağını ifade etti. Kuvvetler ayrılığında dayalı üçlü bir başkanlık/asbaşkanlık sistemine sıcak baktığının altını çizdi.

HALDUN ÜSTÜNEL SÜRPRİZİ

Bu arada Cengiz’in yönetiminde Üstünberk ve Şardan’ın da olduğu listede camianın sevilen isimlerinden Haldun Üstünel’in de olacağı konuşulmaya başlandı. 

HUNCA VE ELMAS OYLARINI BÖLÜYOR

Mustafa Cengiz’in seçimi garantilemesine neden olacak hamlelerden birisi de bir önceki seçimde Ozan Korkut’un listesinden yönetici adayı olan Tuncer Hunca ile Burak Elmas’ın ayrı ayrı adaylıkları oldu. İki adayın da oy potansiyeli sınırlı. Adnan Öztürk iki tarafı da tek bir liste ve tek bir başkan adayıyla seçime davet etti. Ancak hem Elmas, hem de Hunca adaylıktan çekilmeye sıcak bakmıyor.

(Fotomaç)