AA - Manisapor'da gösterdiği performansla Spor Toto Süper Lig'in devre arasında Galatasaray'a transfer olan 19 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Oğuzhan Kayar, sarı-kırmızılı takımda uzun yılar oynamak istediğini söyledi.

Galatasaray Dergisi'ne röportaj veren Oğuzhan Kayar, 'Her şey için hazırlıklıyım. Hedeflerim çok yüksek. Galatasaray forma giymek istiyorum. Burada uzun yıllar oynayacağıma inanıyorum. Şans da önemli. Mutlaka şans gelecektir. İşte o şans gelince iyi değerlendirmeliyim. Eğer şans bulup da kötü oynarsam hayal kırıklığı yaşıyorum' dedi.

Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda oynadığı Antalyaspor maçında 90 dakika sahada kaldığını hatırlatan genç futbolcu, 'Mancini'nin benden istediği daha çok mücadele, daha çok koşu. Fizik olarak eksiğim var. Her gün Yasin hoca ile salonda antrenman öncesi çalışıyoruz. Fiziksel olarak küçük gözüküyor olabilirim ama ikili mücadelelerde ayakta kalırım' ifadelerini kullandı.

'Ontivero ile iyi arkadaşız'

En iyi arkadaşının Lucas Ontivero olduğunu vurgulayan Kayar, 'Dilini fazla bilmesem de Lucas ile çok iyi arkadaşız. Altyapıdayken üç-dört hafta beraber kalmıştık. Ondan bayağı bir İspanyolca öğrendim. Anlaşıyoruz. O da Türkçe öğreniyor. Bana Arjantin'i ve arkadaşlarını anlatıyor. Beraber zaman geçirmeyi seviyoruz. Gidiyoruz, bir kafede oturuyoruz. Anlaşamadığımız zaman telefondan çeviri ile konuşuyoruz. Arada futboldan da bahsediyoruz. Özelliklerimiz biraz farklı. Benden biraz daha çabuk… Ben ise biraz daha basit oynamayı seviyorum' şeklinde konuştu.

'Selçuk Ağabey bana destek oluyor'

Sarı-kırmızılı kulüpte kalması durumunda seneye ev tutacağını vurgulayan Oğuzhan Kayar, 'Gezmeyi çok sevmiyorum ama ara sıra ağabeylerim ile arada dışarı çıkıyorum. Emre ağabey ve Semih ağabey ile geziyoruz, onların evine gidiyorum. Selçuk ağabey bana çok destek oluyor. Saha içinde top kaptırdığımız oluyor. Selçuk ağabey, 'Sakın moralini bozma bu durumlara, top almaktan ve kaybetmekten çekinme' diyor. Saha içi, saha dışı her konuda destek veriyor. Baskı hissetmezsem çok daha iyi oynuyorum' açıklamalarında bulundu.

Genç yıldız, Manisaspor'da Hakan Şapçı hocanın kendisine çok emeği geçtiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 'İki günde bir hocamla görüşüyorum. O bana çok inandı. Bir gün buralara geleceğimi biliyordu.'