Geçtiğimiz gün Ali Sami Yen Spor Kompleksi'den Türk Telekom tabelası sökülürken resmi siteden de duyuru yapıldı.

Akaryakıt devi Socar ve QNB ile de görüşme yaptığı belirtilen Galatasaray yönetiminin Katar'ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Qatar Airways arasında anlaşmanın imzalama aşamasına gelindiği belirtildi.

5+5 yıllık yapılması planlanan sponsorluk anlaşması sayesinde kulübün 100 milyon dolar civarında bir gelir sağlayacağı ifade edildi.

QATAR AİRWAYS SAHİBİ KİMDİR?

Dünyanın çok çeşitli noktasına yaptığı yolcu taşımacılığı ile en saygın hava yolu firmalarından olan Qatar Airways sahibi Katar ülkesi olmakla birlikte dünyanın en büyük 2. Havayolu şirketi olarak kabul edilmektedir. Sunduğu farklı alanlardaki hizmetleri baz alınarak yapılan sıralamada Emirates birincidir. Katar devletinin desteği ve devlet fonlarıyla kurulmuş olan firmanın hizmetleri de kusursuzdur. Filosunda 100’den fazla uçak bulunan firma Afrika, Orta Asya, Avrupa, Uzak Doğu, Güney Asya, Orta Doğu, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Okyanusya olmak üzere dünya çapında yüzün üzerinde noktaya uçak seferleri bulunmaktadır. Kalitede sınır tanımayan firmanın konforlu 173 yolcu uçağı, 7 adet lüks jeti ve 8 adet kargo uçağı ile hizmet sunmaktadır.

Başlangıç sermayesinin yüksek olması, iş adamlarının yatırım fonlarına gereken duyarlılığı göstermesi firmanın sağlam adımlarla ilerlemesini sağlamıştır. 1993 yılında Katar’ın Doha şehrinde kurulmuş olan şirket kasım ayında resmiyet kazanmıştır. İlk CEO’su Sheikh Hamad Bin Ali Jabor Al Thani olan Qatar Airways ilk uçuşlarına 1994 yılının ocak ayında başlamıştır. Teknik donanımını, kadrosunu iş adamlarının yatırım fonlarından sağladığı gelirle tamamlayan firma ilk uçuşlarını Ürdün’ün Amman şehrine yapmıştır. İki adet Airbus ile hizmet hayatına başlayan firma ilerleyen yıllarda aldığı uçaklarla filosunu genişletmiş ve böylece Abu Dabi, Kahire, Dubai, Kuveyt gibi Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Tokyo, Osaka, Londra gibi çok uzak noktalara da sefer düzenleyecek seviyeye gelmiştir.

ORTADOĞU'NUN EN İYİSİ

Hızla büyüyen Qatar Airways, birçok şirketi satın alıp çok sayıda alt kuruluş meydana getirmiştir. Yeni şirketler alsa da her daim kendi şirketi üst kademede olmayı başarmış ve o şekilde de devam etmiştir. Firmanın sahibi ilk kurulduğu günde de olduğu gibi hala daha Katar hükümetidir. Al Maha Airways, The Qatar Airraft Catering Company, Airways Holidays, Media Int, Duty Free, Auration Services, Distribution Company, Executive’nin de bağlı olduğu şirketin şuandaki Ceo’luk görevini Akbar Al Baker yapmaktadır. Uçaklarını yaş ortalamasıyla dünyanın 5.si olan firmanın Türkiye’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı’ndan yurt dışına uçak seferlerini bulmak mümkündür.

Kaynak: Airpot Haber