Socrates'in Haziran sayısına röportaj veren Selçuk İnan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

- Elemeler süresince milli takıma destek ne boyuttaydı?

Maçların Konya'ya alınması doğru bir karardı diye düşünüyorum. Son zamanlarda ülkemizde fanatizm, maaleef ileri boyuta taşındı. İnsanlar birbirinden sebepsizce nefret ediyor. Oysa etraflıca düşününce, bir aile içinde dahi kardeşiniz Fenerbahçeli olabiliyor, siz Galatasaray'ı desteklerken babanız Beşiktaş'ı tutabiliyor. Bunlar aile içinde problem yaratmazken insanlar dışarı çıktığında veya bir araya geldiklerinde bir anda nasıl kinle ve nefretle bakmaya başlıyorlar? Ben bunu anlamıyorum. Futbolcular olarak anlamıyoruz. 

- Milli takım kadrosunun geneli, büyük turnuvalarda boy göstermemiş isimlerden oluşuyor. Bu dezavantaj nasıl giderilir?

Bu avantaj da olabilir, dezavantaj da. Evet kadroda çok sayıda genç oyuncu var ama kimin ne zaman ortaya çıkacağını bilemiyorsun. Arda 21 yaşındayken EURO 2008'de takımı için yaptıklarını, attığı golleri de biliyoruz. O yüzden iki taraflı bir durum.

- Milli takımdaki Fatih Terim ile kulüp arasındaki Fatih Terim arasında fark var mı?

Hiçbir fark yok. Fatih Hoca'nın öyle bir duruşu var ki nerede olursa olun farkını hissettirebiliyor ve bu da başarıyı beraberinde getiriyor. Onu tanıdığım günden bu yana insanlara yaklaşımı hep aynı oldu. Onunla Galatasaray'da büyük başarılar yaşadım, milli takım da da yaşayacağım. Onun başımızda olması büyük şans. Fatih Terim neredeyse orada başarı vardır.


- Burak Yılmaz'ın, en yakın dostlarınızdan biri olduğunu biliyoruz. Artık Çin'de oynuyor ve farklı bir coğrafyadan turnuvaya gelecek, ondan beklentileriniz nedir?

Burak benim kardeşim. Ama bunu, onu çok sevdiğim için söylemeyeceğim... Son yıllarda Burak'ın yakaladığı gol ortalamasını yakalayan belki başka bir oyuncu daha yok. Burak'ın sağı sollu belli olmaz. Sağlam bir Burak varsa önünüzde oynasın, bu durum sizin sahada daha rahat hissetmenizi sağlar. O da bunu bize her defasında yaşatan bir oyuncu. Euro 2016'da önemli kozlardan biri olacak.