Sadettin Saran, "TFF Başkanı Süper Lig için yeni ihale yapılacağını söyledi. Bu yayın haklarında son derece iddialıyız. Süper Lig’de yeni yayın ihalesinde şartnameyi alacağız" dedi.

"Pandemi sürecine en hızlı adapte olan şirketlerden biriyiz"

Pandemi sürecinin Saran ailesini nasıl etkilediği sorusuna yanıt veren Sadettin Saran, "Annem babam bende kalıyor. Kızım üniversiteye gitmedi, biz de pandemiye tüm dünya gibi hazırlıksız yakalandık. Pandemi sürecine Türkiye'de en hızlı adapte olan şirketlerden bir tanesiyiz. Uzaktan çalışmaya geçtik. Stüdyolarda sürekli çalışanları da rotasyona geçirdik. İlk dalgayı vakasız atlattık" diye konuştu.

"Yurt dışında 2 spor kanalı kuruyoruz"

Saran, tüm dünyayı sarsan salgın döneminden güçlenerek çıktıklarını ifade etti. Sadettin Saran, "Krizlere aşina bir ülkeyiz. İki kriz yaşadık. Ülke ve şirket olarak cesur kararlar alabildik. Pandemi sürecinde şirketimiz büyüdü. Daha önceki krizlerde olduğu gibi bundan da büyüyerek çıktı. Çek Cumhuriyeti'nde otel aldık, Türkiye'de yapım şirketi kurduk. Bir de S Sport Plus var, orada da büyüme devam ediyor. Bu kriz bizim avantajımıza oldu. Yurt dışında 2 tane spor kanalı kuruyoruz. Programlar 1.5 milyar insana ulaşacak. Uzak Doğu'ya açılıyoruz" dedi.

"Süper Lig yayın ihalesinde iddialıyız"

Sadettin Saran, Süper Lig yayın ihalesi konusunda da konuştu. Saran, "TFF Başkanı, 'Süper Lig maçlarıyla ilgili yeni ihale yapacağız' dedi. Biz son derece iddialıyız. İngiltere Ligi'ni 50 bin dolara aldık, şimdi 50 milyon dolar civarında. Mevcut iki kanalımız 7 milyon haneye ulaşıyor. Türkiye'de ligi de çekiyoruz, Avrupa'da da değişik liglerin çekimi biziz. Bu ihale için en iddialı şirket biziz. Şartnameyi alıp değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

"Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayı"

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili gelen soruya Saran, "Fenerbahçe, şampiyonluğun en güçlü adayı dedim. Hala o noktadayım. Bazı sıkıntılar var ama Nelson Mandela'nın çok güzel bir sözü var. Mandel, 'Ben hiç kaybetmedim, ya kazandım ya öğrendim' diyor. Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı. Mesut Özil'i Türkiye'ye getirmek neredeyse imkansızdı. Getirdikleri için yöneticileri tebrik etmek lazım" görüşünü paylaştı.

(Fotospor)