Ferguson ile Wenger’in görevde bulunduğu 17 senelik süreçte sarı-kırmızılı kulüp ile üç fearbet.org kez yolları kesişen Fatih Terim, UEFA Kupası da dahil olmak üzere kazanılmadık kupa bırakmadı.

13 kupa içerisinde 6 Lig şampiyonluğuyla rekoru elinde tutan 59 yaşındaki teknik adam, iki finalde de devirdiği Arsene Wenger’i solladı. 1996’dan beri Arsenal’da olan Fransız menajer, 12 zafer elde ederken, son 7 senede kupalara hasret kaldı. Terim’in diğer rekor ortağı Alex Ferguson ise Manchester United çatısı altında, son 17 yılda 22 kupa aldı. Fatih Terim’i ikiliden ayıran özellik, bu başarıyı 3 farklı dönemde sadece 8 senede sağlaması. Ayrıca geçtiğimiz sezon Arsene Wenger ve Alex Ferguson Şampiyonlar Ligi’ne ikinci turda veda ederken, Fatih Terim’in Galatasaray’ı yarı finalin kapısından dönmüştü.

Emirates=Prestij

Arsenal’ın Highbury’den Emirates’e taşındığı 2007’den beri organize edilen turnuvada, prestijli takımlar bir araya geliyor. Organizasyona, Hamburg ve PSG gibi ortak

sponsorların yanı sıra, Avrupa’da ve dünyada önemli başarılar elde eden takımlar çağırılıyor. Bugüne kadar, İspanya’nın devleri Real Madrid ve Atletico Madrid, İtalya’da şampiyon olmuş dört büyük takım Inter, Milan, Juventus, Napoli ve Britanya’nın saygın ekipleri Rangers ile Celtic’in katıldığı kupada Lyon ve Porto gibi başarılı kulüpler de yer aldı. Henry’nin hatrına New York Red Bull’u da davet eden Londra ekibi, Boca Juniors’u da unutmamıştı.

Bu sezon organizasyona Galatasaray’ı dahil eden Arsenal, Drogba ve Eboue’nin dışında Fatih Terim faktörünü de göz önüne aldı. Ayrıca Real Madrid karşısında verilen çeyrek final mücadelesi de önemli bir kıstasdı.