İtalya'nın Genoa takımına geçtiğimiz sezon başında kiralanan Perulu futbolcu için Galatasaray'ın devreye girdiği La Nazione Gazetesi tarafından bildilirken, Fiorentina'nın 29 yaşındaki futbolcuyu 2 milyon Euro civarı bir bedele bırakabileceği bildirildi.
 
Sarı-kırmızılılar Vargas ile geçtiğimiz sezonun yaz ayında da ilgilenmişti. Carlinhos transferindeki sürecin uzamasıyla birlikte alternatifleri de yoklayan Galatasaray, Brezilyalı'nın transferinin gerçekleşmemesi durumunda Fiorentina ile görüşmelere başlayacak.
 
GENOA İSTEMİYOR
 
Sezon başında Vargas'ı Fiorentina'dan kiralayan Genoa Başkanı Enrico Preziosi, Perulu futbolcuyu önümüzdeki sezon almak için bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti. Preziosi, "Bir iyi bir de kötü oynayan Ngbahis futbolcular için harcayacak paramız yok" diyerek Vargas'ı önümüzdeki sezon için düşünmediklerini açıkça belirtti.
 
DÜŞÜŞTE
 
Fiorentina'ya transfer olduğu 2008-09 sezonunda büyük çıkış yakalayan Vargas'ın performansında, ilerleyen yıllarda büyük düşüş yaşandı. Hücum yönü çok kuvvetli olan sürekli bindirmeleri ve tekniğiyle göze çarpan Güney Amerikalı futbolcu, ayrıca sert frikikleri ve uzak şutlarıyla biliniyor. Vargas'ın kulübü Fiorentina ile 2014 'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

TERİM DEVREYE GİRECEK

2000-01 sezonları arasında Mor Menekşeleri çalıştıran Fatih Terim'in, transfere karar verilmesi halinde görüşmelerde başrol oynayacağı biliniyor. İtalyan kulübü tarafından çok sevilen ve hala sıkı ilişkileri bulunan İmparator, Carlinhos'tan kesin ret cevabı alınması durumunda Perulu futbolcuya yönelecek.

Sporx