TFF'nin resmi açıklaması şöyle:

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Burak Elmas'ın, 2021 Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, üyelerin eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasında, Federasyonumuzu ziyaretine ilişkin olarak açıklamaları olmuştur.  

Sayın Elmas'ın Federasyonumuzla ilgili daha önce gündeme getirdiği iddiaları gibi, 'masaya yumruk vurma' ve bahsettiği diyaloglar da hayal ürünüdür.   

TFF Başkanı'nın odasında, kurumlara yakışır şekilde ve son derece nezaket ölçülerinde geçen görüşmeyle ilgili, sürekli "Yer yerinden oynar" yaklaşımıyla hareket edilerek, Federasyonumuzun zan altında bırakılma ve yıpratılmaya çalışma çabalarını kabul etmemiz mümkün değildir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."

MHK DEĞİŞEBİLİR

Merkez Hakem Kurulu tarafından “8 Mart operasyonu” ile kadro dışı bırakılan 12 hakem ve üç gözlemcinin yaptığı itiraz başvurusunu değerlendiren Tahkim Kurulu, yaklaşık altı saat süren duruşmanın ardından verilen tüm kararları bozdu.  

Tahkim Kurulu’nun kararından sonra gözler Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve ekibine çevrildi.

Türkiye’de ve Avrupa’da büyük yankı uyandıran operasyonun bizzat MHK tarafından yapıldığını açıklayan Gündoğdu’nun göreve devem edip etmeyeceği bugün belli olacak.

Spor kamuoyu, radikal uygulamanın TFF yönetimi ve bazı kulüplerin talebi üzerine gerçekleştiğini tartışırken, tüm sorumluluğun MHK’ye kalmasının inandırıcı olmayacağı kaydedildi. TFF’nin konuyla ilgili bir açıklama yapacağı bildirildi.

(GsGazete)