Galatasaray, Hataysporlu futbolcu Jean-Claude Billong ile ilgili iddialara ilişkin TFF'ye başvuru yaptı. 

Sarı-kırmızılı kulübün işi UEFA'ya da taşıyacağı öğrenildi.

Galatasaray'ın ilk başvurusu

Beşiktaş'ın 7-0 kazandığı Hatayspor karşılaşmasının ilk yarısında gösterdiği performans sebebiyle şüphe duyulan ve Beşiktaşlı Aboubakar ile maç öncesi bir pazarlığı girdiği ileri sürülen Jean-Claude Billong için Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı. 

Kulüp hukuk müşavirliği ilk etapta bu konuyu kabul etmese de sonrasında sarı - kırmızılı kulübün 26 Mayıs'ta bu şekilde bir başvuru yaptığı ortaya çıktı. Bugün Hürriyet Gazetesi'nde de dilekçe yayınlanırken, Galatasaray Kulübü'nden son olarak edilen bilgilerde bu işin peşinin bırakılmayacağı ifade edildi.

'TFF kabul etmezse CAS'a gideceğiz'

Galatasaraylı bir yönetici konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belgeyi doğrularken, "Bu konuda kararlıyız. Federasyon başvurumuzu kabul etmezse, bu dilekçeyi UEFA'ya da göndereceğiz. Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da konuyu taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın başvuru belgesi:

Hatayspor'un Billong açıklaması

Maç sonrası Billong’u takımdan gönderen Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, gerekçesini şöyle anlatmıştı: "Billong Beşiktaş maçından bir gün önce ayağına dövme yaptırdı. Dövme yapılan futbolcunun bacağı 1 hafta ağrıyor. Her topa sırtına döndü. Birçok pozisyon verdik, goller yedik. Böyle futbolcunun takımda kalmasını istemem. ‘Bu adamı gönderelim’ dedik. Bunun dışında varsa ekstra bir şey, bilmiyoruz.”

Billong'tan konu hakkında açıklama

Hatayspor'un eski futbolcusu Billong, Instagram hesabından yaptığı  açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'deki haberler beni çok üzüyor. Hatayspor'da iyi bir sezon geçirdim ve milli takıma çağrıldım. Hiçbir zaman şike ve teşvik faaliyetlerine karışmadım ve karışmayacağım."

(Ajansspor)