Galatasaray'ın olağanüstü mali genel kurulunda, başhan Duygun Yarsuvat ve diğer üyelerin açıklamarının ardından, kürsüye çıkan Ünal Aysal'dan yanıt geldi.

Görevi bırakmadan önce kendisine yapılan saldırılar olduğunu iddia eden Ünal Aysal, "26 Ağustos'tan beri bana medyada yapılan saldırıların, ne yazık ki camiamızda da karşılık bulmuştur. Sizleri dikkatlice dinledim ve bana karşı yapılan operasyona dahil olmuşsunuz tebrik ederim" dedi.

"GERÇEK ENKAZ BUDUR"

Kendi döneminden sonra ortada bir enkaz olmadığını ifade eden Aysal, "Buradaki konuşmalarda net olarak verilen 3 mesaj; bundan önceki yönetimin  başarısız ve usulsüz olduğudur. Galatasaray'ı mali bir çöküşe sürüklediğidir. Özhan Canaydın, Mehmet Cansun'dan kulübü 42 milyon Dolar borçla alıp 109 milyon Dolar'la devretmiş. Adnan Polat ise, 109 milyon Dolar borcu, 329 milyon Dolar borçla devretti. Tam 220 milyon Dolar fark var. Buna enkez diyemeyiz. Ama Ünal Aysal'ın enkaz bıraktığı söyleniyorsa, gerçek enkaz budur" diye konuştu.

"HER YÖNÜYLE SIKINTILI BİR DÖNEMDE DEVRALDIK"

Her yönüyle sıkıntılı bir döneminde görevi devraldığını da söyleyen Ünal Aysal, "Çok güzel bir stat bıraktık dediler ama stadın gelirleri ortada yoktu. İsim hakkı satılmış, tamamının parası yenilmişti. Futbolcu olarak takımımızın durumu da o zaman ortada. Demek ki her yönüyle sıkıntılı bir dönemde takımı devralmıştık" ifadelerini kullandı.

"BEN SÖZÜMÜ TUTTUM"

Seçildiği gün verdiği sözleri tuttuğunu da söyleyen Galatasaray'ın eski başkanı, "Ben ilk seçildiğim gün yaptığım konuşmada, amatör şubeleri de belirterek 'başınızı öne eğmeyeceğim' demiştim. Ve ben sözümü tuttum. Erkek voleybol hariç tüm branşlarda kupalar, Avrupa kupaları ve büyük başarılar elde ettik" şeklinde konuştu.

"BORÇLAR RİSK TAŞIMIYOR"

Galatasaray'ın borçlarının, kısa dönemde bir risk taşımadığını da vurgulayan Aysal, Benim devrettiğim tarihte devraldığım yük 409 milyon dolar, devrettiğim ise 325 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yani 80 milyon dolarlık bir azalma var. Bunun 210 milyon doları finansal borçlar. 1 seneden 7 seneye kadar düzenlenmiş. Temlikler kaldırılmış ve sağlama alınmış borçlar. Yani kulübü zora sokacak bir borç değil. Ben her ay 10-15 milyon dolar elde ettim giderleri karşıladım bir kez ağlamadım işimi yaptım. Yüzünüze karşı söylüyorum açıkca konuşuyorum; Galatasaray'ın bir mali riski yoktur bu borçlar eski dönemindir" ifadelerini kullandı.

"YABANCI KURALI HOCALARIN SİGORTASINI ATTIRDI"

Ocak ayında yaptıkları transferleri de savunan Ünal Aysal, "Diyorlar ki Ocak ayında neden bu kadar transfer yaptınız. Yabancı teknik adamlar Ocak ayında bile oldukça fazla transfer istedi. Şimdi, "Yine topu TFF'ye attı' diyeceksiniz ama evet atacağım. Çünkü yabancı kısıtlaması, yabancı hocaların sigortasını attırdı. Yabancı oyuncu transferi için bize büyük baskı yaptıklar. Ayrıca devamlı genç Türk oyuncuların alınmasını istediler" dedi.

"GÖREVDEN KAÇMAM"

'Görevden kaçtı' iddialarına da sert bir şekilde karşı çıkan Aysal, "Son olarak şuna da değinmek istiyorum; Benim ibra edilmek edilmemek gibi bir endişem yok. Ayrı da oylanabilir, birlikte de. Benim korkum, endişem yok. Deniliyor ki, 'Galatasaray'ı bırakıp kaçıp gittin'. Ben 2011'de görevden kaçmadıysam, 2014 Eylül'de görevden hiç kaçmam" şeklinde konuştu.