Ocak ayında Galatasaray’dan ayrılmasın diye Fatih Terim, Badou Ndiaye’yi karşısına alıp hem defalarca, hem de saatlerce görüşmüştü… buna rağmen Senegalli oyuncu, Albayrak’ın deyimiyle menajeri tarafından zehirlenmiş, Terim de yaşanan süreci “sıtkım sıyrıldı” diye anlatmıştı.

Senegalli oyuncunun adı bir süredir gündemde. Gündeme gelme nedeni ise Badou’nun Bafetimbi Gomis aracılığıyla Terim’e gönderdiği mesaj. Terim’i arayacak yüzü olmayan Senegalli yaklaşık iki ay önce Gomis’i aradı ve “şampiyonluğa oynamak yerine burada küme düşmeme mücadelesi veriyorum. Premier Lig’de üst düzey bir takıma gitmedikten sonra gelmenin hiçbir anlamı yokmuş…” diye dert yandı.

Gomis, Badou’nun anlattıklarını hem Terim, hem de Albayrak ile paylaştı., Badou’ya da, “hocayı arasana” dedi. Senegalli bunun üzerine Terim’i aradı ve “çok pişmanım. Galatasaray’a dönmek istiyorum” diye ağladı. Terim’in sorusu ise, “Galatasaray’ın değerini sonunda anladın mı?” oldu. “Anladım” olunca, “herkes hata yapar. Gençler daha çok yapar. Biz büyüklere de onları affetmek düşer” cevabını verdi. Albayrak’a da, “pişman olmuş. Galatasaray’ın büyüklüğünü de anlamış. Alıp getirirsek çok işimize yarar” dedi.

Geçen sezon 2.7 milyon Euro’ya oynayan Badou Ndiaye, Galatasaray’a 2 milyon Euro’ya gelmeye hazır. Sıkıntı Stoke City’nin istediği 2.5 milyon Euro’luk kiralama bedeli. 9 Ağustos’ta İngiltere’de transfer sezonunun kapanmasıyla Badou’nun da bedelsiz kiralanma süreci başlayacak. O süreye kadar Badou kendisine gelen teklifleri kabul etmeyecek.

Kaynak: Fotospor