Süper Lig'de Göztepe ile Galatasaray arasında oynanan maçın 56. dakikasında VAR, devreye girdi.

Göztepe'nin kullandığı korner atışında ev sahibi takımın futbolcuları, Maicon'un topa elle hamlede yaptığı itirazlarında bulundu. Hakem Bülent Yıldırım, maçı devam ettirirken aradan bir dakika geçtikten sonra VAR'dan gelen uyarı ile maçı durdurdu.

Pozisyonu VAR ekranlarından kendisi izleyen Bülent Yıldırım, penaltı kararı verdi ve Göztepe penaltı atışı kullandı. Topun başına geçen Celso Borges ise topu dışarı attı.

Cüneyt Çakır'ı VAR da durduramaz!
Göztepe maçında VAR odasında olan Cüneyt Çakır penaltı pozisyonunu orta hakeme izletirken, Beşiktaş maçında Vida'nın pozisyonu izlemesine rağmen penaltı vermemişti.

LİNNES'İN PENALTINI İZLEMEDİ BİLE!
Öte yandan Galatasaray adına maçın diğer önemli pozisyonu ise Linnes'in penaltı beklediği pozisyondu. Ceza sahası içerisinde yerde kalan Linnes, penaltı beklemiş ve pozisyonun tekrarı izlenildiği zaman ayağa var olan darbeyi görmemize rağmen maçın hakemi Bülent Yıldırım bu pozisyon için VAR'a bile gitmeye gerek duymamıştı.

GASSAMA'YI ATAMADI!
Feghouli’ye faul yapıp sarı kart gören Gassama sarı kart gördü ve ardından eliyle VAR’a bakılmasını isteyen bir işaret yaptı. Ancak maçın hakemi bunu atladı ve kurallara göre sarı kart göstermesi gereken bu harekete kart çıkarmayarak, kırmızı kart göstermedi.

Bülent Yıldırım Poko'yu 2. sarıdan atamadı
Maçta sarı kart gören Göztepeli Poko, maçın 81. dakikasında Galatasaraylı Donk'a çok sert bir faul yaptı. Ancak maçın hakemi Bülent Yıldırım, sarı kartı olan futbolcuya bir sarı kart daha gösterip kırmızı kart çıkmaması adına kartına başvurma gereği duymadı.