Zaman çok çabuk geçiyor. Bir sezon daha başladı işte. Çok fazla takım, çok fazla maç olacak. Eski tadını alamasak bile futbol izlemek, Galatasaray’ı izlemek her zaman güzel. Bugün 13 Eylül. Metin Oktay efsanesi çok uzaklara gitti 29 sene önce. Her sene lig için isim veriliyor. Bu kadar zaman geçti isim verilmedi. Kimse de çıkıp ‘’Metin Oktay olsun’’ demiyor. Üzüntü içerisinde takip ediyorum. Metin Oktay bu kadar tuhaf şeyler olan bir lige adının verilmesini ister miydi bilmiyorum ama kimsenin aklına gelmemiş olması inanılmaz. Falcao 2 gol 1 asistle gerçek krala selam yolladı. Zorlu maçlar öncesi Galatasaray adına hazırlık maçı havasında bir maç geçmesi sevindirici oldu.

Eldeki kadro içerisinde sadece Taylan yerine Donk başlar mı diye düşündük ama Taylan dünkü maç özelinde kusursuza yakın oynadı. Zor rakipler karşısında dünkü 11’e baktığım zaman hem Arda’nın, hem Belhanda’nın fazla olduğunu görüyorum. Orta saha transfer beklentisini zaten herkes konuşuyor. Oyun zaman zaman defans ve hücum şeklinde ikiye bölünüyor ki bu oyuncu kadrosuyla böyle şeyler yaşamak normal. Merkezi dengede tutacak oyuncu zorunluluğu var. Galatasaray’da uzun zamandır olmayan, çok olumlu bir teknik konu var. Falcao’nun arkasındaki dünkü kadroda 4 oyuncu, transfer gelirse bu 3 oyuncu olacak gözüküyor, hem 2 kanatta hem de ortada oynayabilen oyuncular. Ciddi bir oyun zenginliği görme şansımız oluyor. Maç içerisinde pozisyon değiştirerek ve hızlı oynayarak rakibin aldığı önlemleri çok zor hale getirdi Galatasaray. Gaziantep’in de savunmasını orta sahaya yakın kurmasıyla çok pozisyon gol ppzisyonu oldu. Bireysel olarak Falcao zaten bütün gollerin içerisinde var, Taylan ve yeni transfer Omar’ın öne çıktığı bir maçtı. Omar hem kalitesi olan hem de tempolu bir futbolcu. Emre de golle başladığı için mutlu olduk. Emre ile ilgili tek eleştirim var; Falcao kendi atabileceği bir pozisyonda sana pası verdi, sen de topuk yapmayı denemek yerine 2.yarıda Falcao’ya gol pası atsaydın süper olacaktı sevgili Emre.

Son olarak dün memleketin Eskişehir’den aldığım üzücü bir haberi paylaşmak istiyorum. Jandarma uzman çavuş Yusuf Uyar’ın şehit olduğu haberi geldi. Tüm ülkemize, Eskişehir’e, Yusuf Uyar’ın tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.