Kayserispor maçından sonra Sneijder ve Selçuk sürekli gündeme taşınarak bu iki oyuncu özelinde taraftarı ve camiayı ikiye bölme çabası baş gösterdi. Sezona başlangıç iyi olunca böyle bir yöntem izlendi ama dün  taraftar herkese sahip çıktı. Bu sahip çıkış dünkü galibiyeti getiren faktörlerden biriydi. O desteği arkasında hissetmeyen futbolcu kim olursa olsun orada o rovaşataya kalkamaz. Eren’in tehlikeli bölgede topla buluşunca neler yaptığını zaten biliyorduk ama beklenmedik ve inanılmaz bir gol oldu. Maça sezonun golüyle başladık.

 

 

Geçen hafta golü bulduktan sonra yaşanan problem bu hafta yine yaşanınca büyük bir fırsat kaçtı. O fırsat Beşiktaş derbisi öncesi güzel bir görsel şölen yaşama ve yaşatma fırsatıydı. Böyle olağanüstü bir golle maça başlayan Galatasaray Takımının Bruma’ya ayak uydurarak farka gitmesi mümkündü. 1-0 geçen her dakika Rizaspor’un maçta kalmasını sağladı. Eren Drdiyok ile beraber maçın diğer yıldızı Tolga Ciğerci’ydi. Melo özelliklerine sahip oyuncu De Jong olur diye tahmin ederken daha De Jong oynamaya başlamadan Tolga bu görevi aldı. Rizespor’un fazla kalemize gelecek organizasyonu yoktu. Galatasaray doğru zamanda baskılar yaptı ve pozisyona girememesine rağmen maçı kontrolünde götürdü.

 

 

Kayseri deplasmanında 2.yarının başında 2 oyuncu değişiliği vardı, bu hafta ise maç boyu tek değişiklik yaptı Riekerink. Daha güçlü bir rakibe karşı bu durum problem yaşatabilir ama dün için tek bir Sinan değişikliği bile maçı koparmaya yetti. Daha erken maç bitebilirdi ancak hakem Tolga Özkalfa galiba penaltı vermeme amacıyla maça çıkmıştı. Bruma’nın pozisyonunda ortada top var denir tamam, Eren’in pozisyonunda karambol oldu denir hadi o da tamam, Yasin’in ayağına basılma pozisyonunu bir hakem o açıdan nasıl görmez? Eren yine kule gibi yükselip 2.golünü atınca Arena rahatladı. 2-0 olduktan sonra’’ bakın ben penaltı veriyorum haaa’’ dercesine kazanılan penaltı Selçuk tarafından gole çevrilemedi. Takımın penaltıcısı Selçuk olmasaydı veya o dakikada Galatasaray galip olmasaydı tartışma yaşanabilirdi. 2-0’ın rahatlığı belkide penaltının gol olmamasına sebep oldu. Derbi öncesi daha farklı bir galibiyet isterdik açıkçası ama 2 hafta üst üste puan kaybetmemek sevindirici.

 

 

Yıllarca büyük derbilere sahne olmuş İnönü Stadı yeni haliyle ilk derbisini yaşayacak. Beşiktaş’ın yeni oyuncularının beraber oynamaya tam alışmamış olması Galatasaray için avantaj olabilir. Beşiktaş’ı ise büyük tribün desteği ve Benfica deplasmanından puanla dönmenin morali öne çıkarıyor. Yazının sonunda ülkemizin efsane isimlerinden Tarık Akan'ı kaybettik. Kendisine rahmet dilerim. Başımız sağolsun.

 

- - - -