Avrupanın en büyük takımlarının bile ülkemizdeki takımlarla oynadıkları zaman takımlarımızı kaba tabirle gazını alma, rehavete sürükleme stratejisi hep olmuştur. Bizi yabancılar tanıyor ama Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu pek konuya hakim değil. Vagner Love olayıyla başlayan Galatasaray’a karşı tutumu dünkü farklı skoru getirdi. Galatasaray kağır üzerinde kolay gözüken maçta Hasan Çavuşoğlu’nun yaptıkları sayesinde frene kesinlikle basmadı. Üstelik anadolu takımı olarak büyük takım ile oynuyor kendileri. Galatasaray fark fırsatını bulunca elbette kaçırmadı.

Daha 10.dakikadan aut kullanmayan bir kaleci, eski takım arkadaşlarına acımasızca vuran Alanyaspor Oyuncuları ve bunlara seyirci kalan bir hakemle maç başladı maalesef. Duran top golüyle sıkıcı oyun yerini Galatasaray için görsel bir şölene bıraktı. Devre sonunda 4’e 1 kontra atağın gol olmaması Galatasaray seviyesi için kabul edilemez. Devre arasında Fatih Terim’in bu konuda uyarıları olduğu çok belliydi. Orta sahanın 2 iç bölgesinde Emre ve Belhanda sürekli alan değiştirerek takımlarının tempolarını arttıran isimler oldular. Elbette birde orada Fernando gibi bir usta var. ‘’Ben olsam ilk Fernando’yu gönderirim’’ diyenler vardı televizyonlarda daha 2 hafta önce. Gerçi Muslera’yı gönderip Eray ile oynamayı düşünenler de var ama sağolsunlar yüzümüzü güldürüyorlar.

Emre Akbaba Belhanda’nın performansını arttırdı. Kariyer olarak tam tersi olması lazım. Geçmiş Belhanda eleştirilerinde bir art niyet olmadığı da ortaya çıkıyor. Halen büyük maçlardaki Belhanda’yı görmek istiyorum. İkinci yarıyı izlemeye futbolu tüm sevenler doyamamıştır eminim. Hep eleştiriyorduk farka gidecek imkanlar değerlendirilemiyor diye Galatasaray için. Mesela Fenerbahçe bu fırsatları bulduğu zaan kaçırmaz genelde. Dün Galatasaray bu sorununu da çözdü. Farklı motivasyon kaynakları da vardı dediğimiz gibi. Genç oyuncular Yunus ve Ozan da görsel şölene sanki 10 yıldır oynuyormuşçasına katkı yaptılar. Tarabzon deplasmanı Galatasaray için yakalanan havanın devam etmesi açısından önemli.

Milli Bayram günleri hep maç oluyordu, bu sefer olmadı. Bugün şehit haberleriyle yine üzüldük. Başımız sağolsun. Zafer Bayramı yaklaşıyor. Mustafa Kemal Paşa ve tüm kahramanlarımıza selam olsun. Nice Bayramlara.

- - - - -