Lig maçlarından önce büyük takımlarla maç yapan takımların teknik adamlarıyla maçlardan önce ropörtaj yapılıyor. Bu sene Galatasaray maçlarından önce hocalar çok gündeme geldi veya getirildi. Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba’’ Galatasaray 60’ten sonra yoruluyor’’ analizini yapmıştı. Bu analize karşı Galatasaray’ın 60’tan sonra maçı tamamen tek kaleye çevirmesi cevap niteliğinde oldu. Maçın yıldızı Tolga attığı gollerden çok daha kolayını maçın başında yaparak çok daha farka gidebilecek bir maçın senaryosunu başlatabilirdi. İleri çıkınca hiç şansı olmadığını gören Sivasspor iyi kapandı. Uzaktan şut atmaması Galatasaray’ın eksiğiydi. Maçta fazla gözükmeyen Belhanda’nın kullandığı ilk korner gol olunca duran topla rakibi çözdü Galatasaray.

Dünkü atmosferde Galatasaray’ın ligde puan kaybedeceği maç sayısı çok fazla olmaz. Galatasaray’ın bu tip durumlarda Fenerbahçe’ye çok şansı tutmaz ama bu zaman o zaman değildi. Bu zamanlarda bir derbi Galatasaray’ı iyice havaya sokardı büyük ihtimalle. O kadar önlem alınması gereken oyuncu var ki piyango Tolga’ya vuruyor. Attığı 2.gol mükkemmel bir gol. Kendine güveni de geldi. Galatasaray orta sahada her koşulda 5 oyuncu oluyor. Top kendisindeyken Fernando geri gelip Mariano ve Linnes’i gönderiyor ileri, top rakipteyken zaten klasik 4 2 3 1 oluyor. 3 hafta oldu. Maçların kritik olacağı zamanlarda Tudor’un neler yapacağıyla ilgili merakım sürüyor. Dünkü oyuna gore Belhanda’nın daha üretken, daha girişken olması lazım.

Gomis’e ayrı paragraf açmak gerekir. Karşılaştığı çirkin olaydan sonra taraftarın desteği ayrıca önemliydi. Kötü gününe denk gelebiliriz ama kötü mücadele ettiğini asla görmeyeceğiz. Zaman zaman Elmander’i, zaman zaman Drogba’yı anımsatıyor. Gollerden sonra da Rigobert Song’u hatırlatıyor. Harika bir karakter. Penaltının Gomis’e bırakılması takım olmak yönünden yine çok önemli.

30 Ağustos Zafer Bayramı şimdiden kutlu olsun. 17 sene önce 25 Ağustos’ta avrupanın en büyük kupasını Real Madrid’i yenerek getirerek Galatasaray çifte Bayram yaşatmıştı. 17 sene geçti. Artık çocuk olmadığımızı tekrar hatırlıyoruz. Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Herkese iyi bayramlar, iyi tatiller.