Yine bir 30 Eylül günü 19 sene önce Hagi’nin son dakika golüyle sevinmişti Galatasaray. Atletico Bilbao maçını kimse unutmadı. Yıllar sonra bu sefer bir lig maçında benzer bir sevincin yaşanması ilginç oldu. Bu sefer savunmadan kopup gelen Maicon maçı getirdi. Çaok iyi oynamamasına rağmen 2-0’u bulan Galatasaray’ın kafasında maçı bitirmesi pahalıya patlayacaktı neredeyse. Böyle bir maç yaşamak belki hayırlı oldu. Futbol en fazla hata affetmeyen spor. Kağıt üzerinde favori bile olsanız rakipler cezanızı kesebilir.

Muslera’nın hatalı pası sıradışı bir maç olacağını söylüyordu sanki. Hatalar hataları kovaladı ama 2-0’a geldi maç. 2-0’dan sonraki fark beklentisi Belhanda’nın yanlış pasıyla son buldu. İgor Tudor maç analizini bu şekilde yapmış olacak ki 2-0’a kadar Linnes- Rodrigues ikilisini devamlı kullandı. Yani Karabükspor’un sağ kanadını zorladı. Karabük ekibi başarılı presler yaptı. Bu preslere Galatasaraylı oyuncular çok yardımcı oldular. Bu kadar basit hata bu sene hiç olmamıştı.

Galatasaray bayağı toparlandı 2.yarı. Ciddiyetsizlik sorunu vardı ama takım hareketlenmişti. Bu hareket çok fazla gol pozisyonu getirdi. Yanlış tercihler yüzünden maç kopmadı. Tudor sol kanatta sıkıntı yokken Linnes- Lato değişikliği yaptı. Geçen hafta mağlupken Lato kenara gelmişti. Lato oynayacak durumdaysa Lato oynar zaten. Karabükspor bir sürpriz yapacak gibi duruyordu Tudor durumdan memnun olsa bile. Hoca çok haksız mıydı bilemiyorum ama sahneye Alper Ulusoy çıktı. İlk yarıda pozisyonları doğru yorumlayan hakem aynı pozisyon 85’te olunca penaltıyı verdi. Bu saçma penaltıdan daha kafa karıştırıcı bir olay var; Maicon galibiyet golünü attı. Gol olunca hakemler ne yapar? Golü verdiğini göstermek için santrayı gösterir. Niye bekliyorsun Alper Ulusoy? Neyi bekliyorsun? Penaltı pozisyonunda daha düdüğü çalmadan vücut diliyle penaltıyı vereceğini gösteriyor hakem. Tartışmasız bir golde golü verdiğini göstermek için neden tereddüt ediyor aynı hakem? Galatasaray uzatmalarla beraber son 10 dakika kendine geldi. Büyük baskıyla gol geldi.

Başkan Dursun Özbek’in çok tartışılacak açıklamalarına rağmen bu kadar oturaklı bir iletişim bozulmasın diye kimse sesini çıkarmadı. 85’te gol yenmiş ve statta kimseden bir olumsuz ses yok. Bu havayla Galatasaray yarışta son ana kadar yer alır.