Maçtan önce 1 puanı kabul edecek durumdaydık. Öyle bir maç oldu ki berabere bitse üzülecekken maçı kaybettik. İçimize oturan maçlardan birisi oldu. Tam bir Şampiyonlar Ligi Takımı gibi 93 dakika sahada yer alan temsilcimiz Galatasaray usta bir santraforun yokluğunun bedelini ödedi. Vagner Lov’a Beşiktaş’ın istemediği oyuncu diye tepki gösterenler dünkü maçı herhalde izlemişlerdir. Eto’o gelecek olsaydı da aynı kamuoyu’’ veteran’’derdi. Bu 2 oyuncudan birisi bile dün olsaydı sonuç değişir miydi? Çok büyük olasılıkla değişirdi.

Erzurumspor maçında yine çok pozisyon buldu ama o gün iyi oynamadı Galatasaray. Dün oynanan oyun son 2 senenin en iyi oyunuydu. MR’ı temiz çıkmasına rağmen ağrısı olduğunu söyleyince Eren Derdiyok maç kadrosu dışında kaldı. Sinan Gümüş son vuruş dışında Eren’in yerine çok başarılı bir görüntü verdi. 2 kanatta zaten 2 uçurtma oynattık Henry ve Garry ile. İlk yarı Belhanda bile takıma uyum sağladı. Sol bek Nagatomo pozisyona girdi. Çok güzel üçgenler kurarak organize ataklar yaptı takım. Porto Takımı Brahimi’yi etkili kullandı. Onlar adına maçın en iyisi yılların tecrübesi kaleci Casillas’tan sonra Brahimi’ydi. 3 topun direkten döndüğü Manchester maçı gibi topu kaleye bir türlü sokamadı Galatasaray.

Her şey normal giderken, 2.yarıya da da pasın şiddetini doğru ayarlasak pozisyona gireceğimiz bir şekilde başlamışken kabul edilemez bir gol oldu. Bir stoper gol atacak oyuncuyu nasıl takımın ön liberosuna bırakır? Maicon’un Galatasaray’a yedirdiği 2 senedir kaçıncı gol artık sayamıyorum. Maicon’un Galatasaray’da değerlendirilme şansı santrafor olabilir. Şaka yapmıyorum. Ciddiyim. Rakip ceza sahasında çok daha etkili. Özellikle Süper Lig’de Maicon santraforda kilit çözen oyuncu olabilir kapanan defanslara karşı. Maalesef stoper özellikleri Galatasaray’a uygun değil. Oyuncu değişiklikleri de çok doğruydu. Belki 1-0’dan sonra sağ kanattan iyice atak sayısını arttırmak için ve Linnes’in de sarı kartı olduğu için Linnes- Mariano değişikliği olabilirdi. Belhanda 2.yarı yine özüne dönünce tercih Feghouli oldu. Herkes penaltı diyor Srdar Aziz’in pozisyonuna. Yakın çekim vermedi Portekiz televizyonu. Vermediklerine göre penaltı olma ihtimali yüksek. Ona rağmen 2.yarıda da çok gol kaçtı. Rodrigues zoru yaptı kolayı yapamadı. Sinan’ın kafası zira onların golü kadar netti. Muslera 2 güzel top çıkardı maç boyunca. O da görevini yaptı. Şu maçı kaybetmek gerçekten inanılmaz.

Bu kadar emek harcayıp kaybedilen bir maçın üzüntüsünün dışa vurumunun daha belirgin olması gerekirdi. Özellikle Belhanda. Selçuk İnan’a da yakıştıramadım ama Belhanda resmen bir anda kendini koyu sohbete attı. Şu maçın da üzüntüsü olmayacaksa hangi maçın olacak? Bugün gelen şehit haberleri var yine maalesef. Çok üzgünüz. Başımız sağolsun. Geçen gün maç izlerken vefat eden Galatasaraylı vatandaşımız var. Yine baş sağlığı diliyorum.