Salı günü takıma bir gün izin veren Fatih Terim, oyuncularını derbiye olabildiğince rahat bir ortamda hazırladı. Çarşamba günkü idmana Terim'in torunu ve futbolcuların çocukları geldi. 2 Derbi için stres yapmayan Terim ve oyuncuların öz güveni yerinde. Basına açık gerçekleşen perşembe günkü idmanda Florya'daki neşeli hava dikkat çekti.

SAVUNMADA İKİ DUVAR

Kalesini her zaman olduğu gibi Muslera'ya teslim edecek olan Terim, savunma kurgusunu da Luyindama ve Marcao üzerine kuracak. Luyindama ve Marcao ile özel olarak görüşerek Burak Yılmaz'ın hareketli oyun yapısı hakkında uyarılard bulunan Terim, sağ bekte ise Mariano'ya forma verecek.

SOL BEKTE YUTO

Sol bek konusunda Linnes mi yoksa Nagatamo mu arasında kararsızlık yaşayan Terim, hücumda da etkili olan Linnes'i derbide 11'de kullanmayı düşünürken; Başakşehir'in puan kaybının ardından biraz daha kontrollü bir planı devreye sokarak sol bekteki tercihini savunma özellikleri daha ağır basan Nagatomo'dan yana kullandı.

RYAN DONK YA DA FERNANDO

Orta saha kurgusunda NDiaye'den vazgeçmeyecek olan Fatih Terim en büyük kararsızlığı Ryan Donk ve Fernando arasında yaşıyor. Formsuz görüntüsünün yanı sıra ikili mücadelerdeki zayıflığı ve hamlesiz yapısıyla eleştirilen Fernando'nun yerine Ryan Donk'u deneyen Fatih Terim, bu konudaki son kararını yapılacak olan son taktik antrenmandan sonra karar verecek.

BELHANDA'DAN VAZGEÇMİYOR

Hücum hattında Onyekuru ve Sofiane Feghouli'dan vazgeçmeyecek olan Fatih Terim, iki futbolcu ile de özel görüşmeler yaparak savunma yardımı konusunda uyardı. Onyekuru ve Feghouliye formayı teslim eden Terim, dün yapılan antrenmanın ardından Belhanda ile de 10 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

FORVETTE DIAGNE

Belhanda'ya olan güvenini ve inancını anlatan Fatih Terim, Faslı futbolcuyu Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya sürecek.

KOSTAS TRİBÜNDE

Hücum hattında Diagne'yi görevlendirecek olan Fatih Terim, sakatlığı sebebiyle derbiyi kaçıracak olan Kostas'ı hem sakatlığı hem de yabancı kontenjanından dolayı tribüne yollayacak.

TT ARENA KALESİ

Galatasaray, 43 gol, %84.5 pas başarı yüzdesi ve yüzde 58.4 topa sahip olma değeriyle iç sahada en başarılı takım. G.Saray, bu sezon 13 kez mağlup duruma düşerken bu maçlardan çıkardığı 19 puanla ligin ilk sırasında yer alıyor. Bu değer Beşiktaş'ta 11 maçta 10 puan.