Geçen hafta şok bir maç sonucu ile çok önemli bir konuyu atladık. Hemen hatamızı düzelterek başlayalım. Büyük Efsane Naim Süleymanoğlu’nu kaybettik. Spor tarihimizin en önemli isimlerinden birisi olduğu çok açık. Yıllar sonra bile rekorları kırılamayacak sanıyorum. Büyük Efsaneye daha iyi bakabilirdik, olmadı. Hastalanınca aklımız başımıza geldi. Son bir çare fayda etmedi. Ezeli rakibinin bile veda etmeye geldiği bir değerimizi biz hastalanmadan önce çok uzun sure hatırlamadık. Yaşayan efsane gibi hatırlanacak. Mekanı cennet olsun.

Galatasaray’ın bu maça Tudor ile çıkması büyük bir soru işaretiydi. Bunun yanında bu maça Tudor ile çıkmak aslında bir şeyi gösterdi o da şu; Futbolcular sene başından beri zaten böyle gelmişti. Bugünkü ruh hali son derece bozuktu Tudor’un. Sahaya neredeyse hiç müdahale bile etmedi ve Galatasaray kazandı. Ruh hali sıkıntısı oyunculara da etki edince maçın kopması son anlara kaldı. Tolga’nın sakatlığıyla oynamak zorunda kalan Yasin 1 gol 1 asist yaptı. Hani Tolga’yı sol kanatta oynatarak büyük futbol aklı koymuştu ya Tudor işte Yasin de katkı verdi. Her türlü taca çıktığı ispatlanan bir Hoca görüyoruz. İlk yarı bütün etkili ataklar Rodrigues’in bireysel yetenekleri sonucu oluştu. Trabzon’da oyuna girip takıma puan alma umudunu veren,geçen hafta farklı gerideyken oyuna giren Rodrigues. Çok güzel bir dakikada gol gelmesi avantaj oldu Galatasaray için.

Sahada istediklerini yapamayan bir Lato vardı. Taraftar yine ıslıklayarak takıma destek değil köstek olma gafletine istemeden düştü. Niye düştü? Herkeste öyle bir Tudor öfkesi oluştu ki Tudor’un kendi transferi Lato diye düşünerek ön yargı ile yaklaşıldı. Bu kadar eksik bir Alanyaspor’a karşı maç tehlikeye girdi. Baştaki kişi güvensiz olursa takım nasıl güvenli olsun? Buna ragmen gol fırsatları oldu. Duran topları yine bugünkü rakip olan Alanyasporlu oyuncular vurdu bunu da unutmamak gerekir. Bir teknik kadro bu kadar hafta geçmiş nasıl bir duran top önlemi geliştiremez? Tudor geldiği zaman artık duran toplarda''şöyle savunma olacak, böyle savunma olacak''dendiğini hatırlıyorum. Nispeten kolay geçmesi gereken maç zor bitti Sarı Kırmızılılar adına. Derbiye 6 puan önde gitmek Galatasaray’ın en büyük kozu.

Beşiktaş’ın ne yapacağını herkes biliyor. İlk 11’iyle olsun, yedekleriyle olsun, Hocasıyla olsun üst seviye ve çok güçlü bir takım. Tudor yönetimindeki Galatasaray’ın nasıl bir kötü sürpriz yapacağı korkusu taraftarlarında mevcut. Oyuncular bile düşünüyorlardır bakalım bu hafta ne ile karşılaşacağız diye. ‘’ 2 gün idman yapıp sahaya çıktık’’ kadar ağır bir eleştiri olamaz aslında. Hiç oynamadığınız bir taktik anlayışını siz nasıl 2 günde karar verdiniz de sahaya çıkardınız? Yönetim zaten ayrı bir boyut. Derbinin sonucu gidilecek yolu gösterecek. Ülkemizde böyle bir şey var maalesef.