Kağıt üzerinde rahat gözüken maçlar zaman zaman beklentinin altında oyunları çıkarıyor. Maç konsantrasyonu hem Galatasaray Takımı açısısından, hem taraftarı açısından kolay olmayan bir maçtı. Cuma günkü taraftar organizasyonundan zaten bütün dünyanın haberi oldu. Riva ve Florya satışlarına ragmen sporcuların yaşadıkları sıkıntıların devam etmesinden sonra bu sefer taraftar bir reaksiyon göstermeye çalıştı. Galatasaray 3 sene daha Özbek Yönetiminde kalsa neler olacaktı düşünmesi bile felaket. Beşiktaş’ı Demirören’in Federasyon Başkanı olması kurtardı, Galatasaray geçen hafta kendisini kurtarmak için bir adım attı. Bu kadar şeyin üzerine NDiaye’nin gitmek istediği haberi herkesi maçtan uzaklaştırdı fakat şa mpiyonluk yarışının içinde bir Galatasaray var.

Böyle maçlarda golü erken bulmak veya bulmamak maçın kaderini çok etkiler. Biraz kötü oyun olunca yine kabak Lato’ya patladı. Galatasaray’da Robetro Carlos var da Lato mu oynuyor? Oyunun başındaki Rodrigues- Tolga pozisyonu bu bakımdan önemliydi. Rakibin direnci düşmedi gol kaçınca ve stress meydana geldi. Hem NDiaye hem Fernando olmayınca önde yoğun pres yapmak eskisi gibi olmadı. Selçuk eski Selçuk değil, Tolga’da kapasitesini aşarak oynuyor. Buna ragmen Selçuk- Belhanda değişikliğinden sonra Selçuk aranan oyuncu oldu. Belhanda- Ndiaye ikilisi arasından satılma tercihi olacaksa şu ana kadar bence tercih Belhanda olabilir. Burda maddi konular daha önemli tabii. Eren’e uygun kanat ortası gelince Eren bu sefer asist yaptı Feghouli’ye. Belhanda olmayınca Feghouli de rahatladı. Kendini özgür hissetmeye başladı sahada. İkinci yarı Belhanda’nın yapması gereken işleri yine Feghouli yaptı. Belhanda Selçuk’un yerinde oynadı ama topun takımında kalmasını sağlayamadı.

Gol yenecek gibi bir hava varken gol üstüne gol kaçmaya başlayınca sinirler iyice gerildi. Osmanlıspor skoru tuttukça puan almaya inanmaya başladı. Hatta pozisyonlara da girdi Muslera form tutmaya başladı. Taffarel hamlesi çok doğru oldu. Gomis golünü atarak mesajı verdi. Galatasaray teknik kadrosu mali sıkıntılar açısından çok tecrübeli bir kadro. Neler yaşadıklarını anlatıyorlardır büyük ihtimalle içeride. Eskiden bu sorunlar olduğunda Galatasaray Takımı daha çok birbirine bağlandı. Gomis bunun işaretlerini verdi gibi görünüyor. Gomis’in gol atması çok iyi oldu.

Son olarak askerlerimiz zor bir süreç geçiriyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Herkese kolay gelsin.