Gruptaki ilk maçında Lüksemburg’a 2-0 mağlup olan Litvanya'yı, Ay-Yıldızlılar; Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu'nun golleriyle 6-0 mağlup etti. Böylece A Milliler ilk 2 maçında 10 gol atıp, hiç gol yemedi ve 6 puanla zirveye yerleşti.

11'LER ŞÖYLE:

Litvanya: Setkus, Sirvys, Satkus, Klimavicius, Mikoliunas, Armanavicius, Megelaitis, Novikovas, Golubickas, Dolznikov, Laukzemis.

Türkiye: Doğan Alemdar, Mert Müldür, Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Halil Dervişoğlu, Doğukan Sinik, Serdar Dursun.

STEFAN KUNTZ "OYUNCULAR KEYİF ALIYOR"

Basın toplantısında da açıklamalarda bulunan Alman teknik adam, "Çok tatmin edici bir akşam oldu. 4 hedefimiz vardı; maçı kazan, gol yeme, iyi olduğun şeyleri daha iyi yap ve iyi olmadığın şeyleri geliştir. Oyuncuların bizim kurduğumuz taktiğe inandığını görüyoruz. Oyuncular oynadığı oyundan keyif alıyor." dedi.

"2024 elemelerine gidilirken sürekli olarak yüksek performans gösteren bir Türk Milli Takımı hayal ediyorum." sözlerini kullanan Alman teknik adam, rakiplerini değerlendirmeleri için gelen soruya, "Rakipler hakkında bir karşılaştırma yapmam doğru olmaz, ben kendi takımıma odaklanıyorum. Ancak suni çim ve doğal çim arasındaki fark oyununuzu etkileyebiliyor" diye cevap verdi.

Erden Timur'dan Wilfried Zaha kararı Erden Timur'dan Wilfried Zaha kararı

Takımdaki ortam için konuşan 59 yaşındaki teknik adam, "Teknik heyet olarak oyuncularımızın performansından memnunduk ancak memnun olduğumuz bir diğer konu tecrübeli oyuncularımızın gençlere olan desteği. Bu sayede genç oyuncularımız daha özgüvenli oynamaya başladı. Halil bazı şeyleri anlamaya başladı. Takım için oynarsa bunun ödülünü her zaman alacaktır." açıklamasını yaptı.

Kuntz, son olarak, "Bazı oyuncularımızı kadroya almama sebebimiz sakatlık değil, oyuncuların dinlenmesi gerekiyor ve bu yüzden bazı isimleri biraz olsun dinlendirmek istedik." dedi.

(Fanatik)