G.Saray'da ocak ayında yapılacak transfer hamlesi konusunda çeşitli iddialar ortaya atılırken aslında Chelseali John Terry yalanlamasında şifreler çözüldü. Akşam gazetesinde yer alan haber şu şekilde;

Yeni Teknik Direktör Roberto Mancini tarafından Sarı-Kırmızılı yönetime acilen üç bölge için transfer takviyesi istenmişti: 1-Sol bek, 2-Orta saha, 3-Sol açık... Mancini'nin bu konuda yönetime verdiği rapor sonrası, transfer komitesi 6 isim belirlerken, aralık ayı sonunda lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oluşacak pozisyona göre karar verilecek.

ARIBOĞAN'IN KRİTERLERİ

İşte bu 3 bölgede yer alacak oyuncular için Cim Bom çok geniş tabanlı bir araştırma başlattı. Bülent Tulun ve Lutfi Arıboğan tarafından yürütülen çalışmalarda Tugay Kerimoğlu ve scout ekibinin büyük çabası var. Arıboğan dünkü açıklamasında “Yabancı yok, yerli alacağız” derken, kriterin gençlik olduğunun da altını çizmişti. Yine aynı açıklamada stoperin ocakta öncelikli mevkii olmadığı da açıkça belirtilmişti.

HAKAN İÇİN 5 MİLYON EURO

Peki G.Saray'da Roberto Mancini'nin ocak transfer listesinde kimler var? İlk sıradaki isim gurbetçi Hakan Çalhanoğlu... Hamburg'da oynayan ve çift yönlü orta saha olması nedeniyle ve 10 numara gibi de görev yapabilmesi yüzünden ısrarla istenen Hakan için Alman kulübüne 5 milyon euro verilecek. Yine Hamburglu orta saha Tolgay Ali, Antepli Muhammet, Kayserili Salih Dursun, Eskişehirli Tarık Çamdal ile Kayserili Okay Yokuşlu, orta saha ve sol kanat için düşünülen takviyeler.

Aslan ocak ayında bu 6 öncelikli isimden 2 veya 3'ünü kadrosuna katacak ve bunun için de 10 milyon euro bütçe ayrıldı.

Akşam