Geçirilmiş olan kötü sezon, yönetimsel olarak çok başarısız son yıllar bile olmuş olsa büyük kulüpleri büyük kulüp yapan bu kazanma kültürleri oluyor. Bu kazanma kültürüne ülkemizde en çok sahip olan Galatasaray yine geleneği bozmadı. Uzun zamandır ilk defa bu kadar kazanmak zorundaydık ve ihtiyacımız olanı almasını bildik. Bu galibiyetin yine bizi aldatmaması gerektiğini söylemekle beraber avrupa konusunun da malum durumda olduğunu düşündüğümüz zaman çok önemli derbi galibiyetlerinden birini daha Galatasaray’ın yaşadığını söylemeliyiz.

 

 

Dün Galatasaray için en umut verici olan tablo Muslera’nın form artışı dışında son haftalarda istikrarlı şekilde oynamaya başlayan savunmanın önündeki 6 oyuncuydu.  Beraber oynama alışkanlığı kağıt üzerinde üstün gözüken Fenerbahçe orta sahasına topa sahip olarak ters gelebilirdi ve düşündüklerimizi ilk yarıda sahaya yansıttık. Fenerbahçe’nin sol kanattan geliştirmesi muhtemel olan Volkan- Semih eşleşmesi tehlikesini bu ikiliyi çok fazla teke tek bırakmayarak çözünce oyun hakimiyeti tamamen Galatasaray’da oldu. Podolski maçın başında golü yapsa nasıl bir oyun devamı olurdu tahmin etmek zor ama hatasını benzer bir organizasyonda kafayla topu ağlara yollayarak telafi etti Alman Oyuncu. Ali Sami Yen’deki maça göre tamemen farklı ilk yarı oldu. Fenerbahçe o maçta iyi oynarken skoru bulamamıştı. Galatasaray ise dün iyi oynarken golü bulmayı başardı.

 

 

Sneijder’in zorunlu çıkmasının ardından Chedjou tercihi bence hatalı bir tercihti. Daha 2.yarının başında skoru koruma pskolojisini yerleştirmenin anlamı yoktu. Rahatlıkla Umut’u en ileri atıp Podolski Sneijder’in yerine geçebilir ve aynı düzen sürebilirdi. Fenerbahçe’de Pereira  bize cevap olarak Gökhan Gönül gibi bir hücum bekini çok büyük ihtimalle Beşiktaş’a gideceği için yedek bıraktığı yetmiyormuş gibi birde sahada yok olsa bile Van Persie gibi bir oyuncusunu 46’da kenara aldı. Bu oyuncu değişiklikleri Galatasaray’ın maçı tutma isteğini kolaylaştırdı. Volkan Şen’in Semih’e sarı kart gösterttiği pozisyon dışında kanatlardan hiç gelemeyen Fenerbahçe Fernandao’ya uzun toplara yöneldi. Uzun toplarda da Chedjou 3.stoper gibi bütün topları alınca ve Hakan ve Denayer de bu toplarda hata yapmayınca maç kititlendi. Van Persie ile çift forvet yapsa belki bir pas istasyonu olurdu veya biz Podolski’yi Sneijder’in yerine çeksek daha mantıklı hücumlar yapabilirdik. Sabri Volkan’a karşı bir savunma hamlesiydi ama orada çıkan oyuncu Sinan mıdır? Yasin midir? O da tartışılır. Sonuç olarak çok stresli bir maçı Galatasaray müzesine bir kupa daha koyarak noktaladı.

 

 

Daha hala yeni sezonla ilgili net hiçbir şey ortaya koyamayan yönetim ortamı olmasına rağmen finalin bir tarafında Galatasaray vardı ve aylardan Mayıs’tı. Aylardan Mayıs olunca sonuç genellikle değişmiyor çünkü Mayıslar bizimdir. Sadece bir sezonluk transfere 80 milyon euro harcayıp sezonu kupasız kapatanlar başarıların tesadüf olmadığını hala anlamak istemiyorlar ama olsun.

 

- - - -