Az önce helikopter kazası olduğu haberi geldi İstanbul’da. Ben bu yazıyı yazarken 4 şehit olarak gözüküyor. İnşallah daha fazla şehidimiz yoktur. Başımız sağolsun. Böyle durumlarda yazı yazmak çok zor oluyor. Koca bir maç yazısı bile anlamsız oluyor ama hayata da devam etmek zorundayız.

Zor bir hafta oldu. Maalesef Fatih Terim’in Babası Talat Terim vefat etti. Fatih Terim dün ‘’Bundan sonra yakınını kaybetmiş kimselere kaş yaşındaydı diye sormayacağım’’ dedi. Çok derin bir konuya girdi ama kısa kesti. Gerçekten bir hayatın bitişinin yaşı, zamanı olmuyor. Her ölüm erken o kişinin sevdikleri için. Terim ailesinin başı sağolsun. Talat Terim’in mekanı cennet olsun.

Galatasaray için ya tamam ya devam maçıydı. Böyle bir maçta Belhanda nihayet herkesin istediği gibi oynadı. Sadece 2 gol değil. Top kaybı hemen hemen hiç yapmadı, çok güzel gollük paslar attı. Galatasaray oyun ciddiyetini 1-0’dan 1-1’e kadar olan süreçte korusaydı bugün hakem gündem konusu olmazdı. Galatasaray’ın yıllardır en büyük problemlerinden birisi ezeli rakip olarak değerlendirilen rakiplere karşı üstün gözükürken skoru farka götürememesi veya skoru yeterli görmesi. Onyekuru’nun sırtıyla önüne almaya çalıştığı bir top var mesela. Olacak şey değil. Ciddiyeti her saniye korumak lazım. Trabzonspor direnç kazandığı zaman çok tehlikeli bir takım. Belhanda’nın devre sonundaki golü gerçekten çok önemliydi.

Yine bir maçta hakem gündeme geldi. Galatasaray hakemlerle ilgili açıklama yaptığı zaman Kulüpler Birliği adı altında bir bildiri yayınlanmıştı. Gaatasaray maçında Trabzonspor’un canı yanınca herkes ayağa kalktı. Hani hakemler de hata yapabilirdi? Demek ki Galatasaray haklıymış. Ümit Öztürk’e gelecek olursak; Diagne’nin 2.sarısı hakemin yorumu olarak görülebilir bana gore ama Trabzonspor penaltı isyanında çok haklı. Trabzonspor Başkanı haklı durumdayken öyle bir açıklama yaptı ki inanılmaz. Çanakkale Savaşı’nı gündeme getirdi. Çanakkale’de Galatasaray yok muydu? Galatasaray maçından sonra Çanakkale Savaşı'nı gündeme getirmek kadar saçma bir şey olamaz. O Kulüpler Birliği bildirisine imza kimler attıysa konuşmaya hakkı yok ama neyse. Başakşehir- Erzurum maçında Başakşehir oyuncusu Epureanu da 2.sarıdan atılmadı. Kimsenin sesi çıktı mı? Çıkmadı. Galatasaray çok farklı kazanması gereken bir maçta konuların buralara gelmesini sağladı.