Avrupa vedası sonrası büyük tramva içerisinde anlam veremediğimiz gelişmeler oldu taa ki düne kadar. Lucescu’nun istemediği bir görev olduğunu bile bile, Kabul etmeyeceğini bile bile Lucescu’ya gitmek Galatasaray Yönetimi için bir zaman kazanma planıydı ancak Federasyon Galatasaray’a zarar verme niyetini bir kez daha ortaya koyarak Lucescu ile resmi olarak görüşmek için Galatasaray’ı bekledi. Lucescu’ya hasta diyenler Federasyon Başkanı Demirören’in gazetesinin çalışanlarıydı oysa. Sonra günah Lucescu’ya atıldı. İstemediği bir görev yerine istediği bir görevi kabul etti elbette Hoca.

Bu kadar kaosa rağmen öyle bir kadro kuruldu ki dün sahneye özlenen Galatasaray görüntüsünü verdi. Kayserispor teknik direktörü’’ öldüreceğiz’’ diyerek belki işi kolaylaştırdı ve dersini aldı. Futbola hem kalite hem mücadeleyi beraber katan oyuncular bir anda sınıf atlattı takıma. Daha fazla gol bekledim ben aslında çünkü böyle bir ivme yakalanan maçta mesajı güçlü vermek lazım. Sezonu erken açmak şu an için avantaj. Bu avantajın dezavantaja döneceği dönemlerde oyuncu kalitesi gerekecek ve bu kalite fazlasıyla var. Tek soru işareti İgor Tudor.

Galatasaray’ın oyun kültürü tam saha prestir. Bunu Galatasaray’dan kopardığınız zaman sıradanlaşır. Gomis daha 1.dakikadan presin öncüsü oldu. Fernando ve Diaye destek zamanlamalarını çok iyi yapınca baskı çabuk kuruldu. Topu kazandıktan sonra kimse gereksiz yan pas yapmadı. Bu en önemli umut kaynağı. İgor Tudor Tolga’dan gol katkısı almasına rağmen sol kenarda Tolga olmaz. İcat çıkarmaya gerek yok. Oyun olarak problem yokken yenen sinir bozucu gole rağmen verilen tepki yine bir umut kaynağı. Bütün gollerde oyun bilgisi görmek mümkün. Gerektiği zaman çizgiye inip orta, gerektiği zaman santraforun duvar görevi görmesi, gerektiğinde yine santrafor Gomis’in yüzü kaleye dönük oyunu.

İkinci yarı düşük tempoyu seçti Galatasaray. Dediğimiz gibi bu tercihi seçmeyecek oan çok kişi vardır. Düşük tempoya rağmen net gol pozisyonları yine vardı. Rodrigues topla biraz daha fazla oynama sevdası yüünden Gomis’i bir golden etti. Oraya Feghouli’yi düşümüyoruz mesela büyük heyecan. İgor Tudor’un yönetimi çok önemli. Umudumuzu kıran konu da maalesef Tudor. Niye gitmek isteyen oyuncuyu oyuna alır mesela? 4-1 olunca fazla göze batmıyor ama önemli. Bu sezon heyecan dolu olacak. Burası kesin.