Konuşulacak, söylenecek çok şeyin olduğu ama sportif yarışmaların da devam ettiği bir ortamdayız. Galatasaray umarım her konuda kendine yakışanı yapar. Dün mesela Drogba’nın gelmesi çok güzeldi. Yolu Galatasaray’dan geçmiş dünya yıldızlarının Galatasaray ile bağlarının her zaman sürmesi gerekiyor. Drogba’nın bir dönem daha Galatasaray’da oynamasını çok isterdim. Kendisi de oynamak istiyordu. Buna izin vermeyen zihniyet son zamanlarda gündemi meşgul eden konuları ortaya çıkartanlarla aynı zihniyet. Galatasaray’ı çok farklı yerlerde görmek istiyoruz ama maalesef böyle düşünmeyenler de var. Drogba gibi bir futbol adamının dün Ali Sami Yen’e gelmesi bile Galatasaray’ın sahip olduğu prestij, dünyada gördüğü değer açısından büyük önem taşıyor.

Dün akşam galip gelmekten çok Galatasaray’ın şampiyonluk yarışından uzakta tutacak bir sonucu alma niyetinde gözüken bir rakibe karşı net bir galibiyet geldi. Daha oyun başlamadan oyunu geç başlatacak şekilde kendi sahasındaki yerini alan Malatyalı atak oyuncusu Kamara’yı görünce maçın nasıl geçeceğini anlamak mümkündü. Sadece Marcao’yu cezalı duruma düşürerek amaçlarına ulaşabildiler. İlk yarının çok daha farklı olması gerekirdi. Sahanın her bölgesi aynı verimde çok uzun zaman sonra ilk defa kullanıldı. Atak devamlılığı da sağlanınca ortaya Galatasaray’ın klasik oyun anlayışı çıktı. Öyle bir baskı oldu ki en sonunda Malatya ekibi penaltı yapmak zorunda kaldı. Bir saniye puan kaybını kimse düşünmedi çünkü Galatasaray rakibe hemen hemen hiç şans tanımadı.

Sahanın yıldızı Martin Linnes bir penaltı alıp, bir gol pası vererek maçı kopardı. Farkın daha da büyümesi beklentisi karşılık görmedi. Yaşar Kemal Uğurlu çok enteresan bir sarı kart gösterdi. O pozisyon sarı kart ise maçlarda oyuncu kalmaz. Sanki kim kart sınırında diye çalışılmış ve en önemli pozisyondaki oyuncu derbi harici bırakılmış gibi bir algıyı oluşturdu Yaşar Kemal Uğurlu maalesef. Aynı faulü o karttan az bir süre sonra Malatyalı oyuncu yapınca niye kart çıkmadı? O zaman ben de bu soruyu soruyorum. İlk yarıda Maltaya’da Mariano rakibine dokunmadan cezalı duruma düşmüştü biliyorsunuz.

Fenerbahçe derbilerinde kazanamadığı maçlarda bile Galatasaray genelde iyi oynadığı fakat neticeyi alamadığı maçları oynadı. Başakşehir’in derbiden önce oynayacağı iki maçın sonucu da derbiyi etkileyecek. Kadıköy’de Galatasaray kazanırsa o saatten sonra şampiyonluğu vermez.