Hepimiz için yine üzüntü verici bir hafta sonu oldu tüm ülke olarak. 12 askerimiz şehit düştü. Ülkemizin her tarafına düşen acıyı sevenleri kadar yaşamak elbette mümkün değil ama unutmamak gerekiyor. Empati yapmanın bile imkansız olduğu bir konuda yorum yapmak yine bir o kadar zor. Kaybettiğimiz tüm Askerlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun. Konuşmak gerçekten çok zor.

Futbola döndüğümüz zaman bir hafta rötarla Galatasaray’ın liderliği aldığını görüyoruz. Fenerbahçe’nin galibiyetiyle mutlu oldu Galatasaray. Tarihte böyle şeyler sık yaşanmaz. 2.defa aynı hatayı yapmamak önemli. Takım aynı hatayı yapmadı ama Belhanda yaptı. Oraya ayrıca geleceğiz. Hafta içi mükemmel oynanan bir Konyaspor kupa maçına liderlik motivasyonu da eklenince işi şansa bırakmadı Sami Yen’de ev sahibi ekip. Eski Fatih Terim günleri gibi oldu. İlk 20 dakikada maçı bitirmeyi severdi Fatih Terim ve yine böyle bir maç başlangıcıyla gerisi kolay geldi.

Erken gelen golün ardından savunmayı önde kuran Antalyaspor’a karşı çok daha fazla gol pozisyonu olabilirdi. Savunmayı önde kurarken topla oynayan oyuncuya rahat karar verme imkanı çıktığı zaman ve bu oyuncular kaliteli oyuncular olduğu zaman pozisyon bulmak daha kolaylaşıyor. Bu noktalarda daha etkili olmak için biraz daha çalışmak lazım. Pasın şiddeti, koşan oyuncunun ofsayte düşmemesi gibi konular tam oturmuş olsa ilk yarı 5-6 gibi bir gol sayısına Galatasaray ulaşabilirdi. Antalya’nın Eto’o’yu kaybetmesi de çok kritik. 3 gün önce izledik Eto’o’yu yine Sami Yen’de. Hazır olmamasına ragmen Konyaspor’u ilk yarıda baskıdan kurtaran oyuncuydu. Erken kurulan baskıda Gomis 2 gol atarak formunun düşüşte olmadığını tekrar gösterdi.

İkinci yarının hemen başında Gomis’in direkten dönen topu maçın büyük fark olmasının önüne geçti .Antalyaspor bir ümit ile geldi, Galatasaraylı oyuncular skoru yeterli görüp maçı tuttu. Her maçta hakem faciaları olduğu için hakem konuşmak insanı ne kadar yorsa da geçen hafta Sivas’ta olmayan penaltıya son 2 maçta verilmeyen 4 penaltıyı da eklemek gerekiyor. Biz olaya Galatasaray açısından bakıyoruz doğal olarak ancak 2 maçta 4 penaltı vermemek biraz tuhaf. Hadi Konya maçında ayakkabı bağcıklarından çekmeyi göremez hakem diyelim, diğer 3 penaltı çok açıktı. Liderliğin geldiği güzel bir galibiyet

Son olarak ayrıca Belhanda’yı konuşmak istiyorum. Aynı hatayı yaptı demiştim. Fenerbahçe maçından sonra şimdi bu maç. Galatasaraylıları ikiye bölen iki kişi vardı; birisi Tudor’du ve gitti. Şimdi bir tek Belhanda kaldı. Bu ikiye ayrılmayı yaratan Belhanda’nın kendisi. Konyaspor maçında’’ böyle oynarsa Galatasaray şampiyon olur’’dedik Belhanda için. Bugün takım 3-0 önde, sen de görevini yapmışsın o dakikaya kadar. Süper bir asistin var. 3-0 olan maçta rakip topu sana vermese ne olur? Topu evine götürse ne olur? Böyle kırmızı kart görülmez! Kısıtlı kadro, dar rotasyon var zaten. Böyle sorumsuzluk olmaz! Sahadan gülerek çıkıyor ayrıca. Kabul edilecek gibi değil.